18cm átmérőjű kapcsos formához
15 g teljes kiőrlésű zabliszt
25 g Update Master mix
20 g Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
3 db tojás
½ mk sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához
(18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához) 3 db L-es méretű tojás 2,5 dkg Update Master mix 1,5 dkg holland kakaópor 2 dkg Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero 1/2 mk sütőpor
1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős fokozatán. Ha már nem nő a térfogata, tedd bele az édesítőszert és verd tovább, amíg szép sárga masszív habot nem kapsz.
2. A sütőporos lisztkeveréket több lépésben óvatosan szitáld bele a habba, ekkor már csak kézi habverővel, óvatosan dolgozz, hogy ne törjön össze a hab.
3. A tortataformád alját béleld ki sütőpapírral, így öntsd bele a süteménymasszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 20 perc után jöhet a tűpróba!
4. A kész és sütőből kiemelt piskótalapot takard le egy tiszta konyharuhával, hagyd, hogy így hűljön ki, mert akkor nagyon finom puha lesz.
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Közepesen kemény tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a cukrot a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát 3 felé szedjük, és kettőbe beledolgozzuk a kétféle ételfestéket, a harmadikat p...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az első három hozzávalót tálba szitáljuk. A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű