18cm átmérőjű kapcsos formához
15 g teljes kiőrlésű zabliszt
25 g Update Master mix
20 g Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
3 db tojás
½ mk sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához
(18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához) 3 db L-es méretű tojás 2,5 dkg Update Master mix 1,5 dkg holland kakaópor 2 dkg Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero 1/2 mk sütőpor
1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős fokozatán. Ha már nem nő a térfogata, tedd bele az édesítőszert és verd tovább, amíg szép sárga masszív habot nem kapsz.
2. A sütőporos lisztkeveréket több lépésben óvatosan szitáld bele a habba, ekkor már csak kézi habverővel, óvatosan dolgozz, hogy ne törjön össze a hab.
3. A tortataformád alját béleld ki sütőpapírral, így öntsd bele a süteménymasszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 20 perc után jöhet a tűpróba!
4. A kész és sütőből kiemelt piskótalapot takard le egy tiszta konyharuhával, hagyd, hogy így hűljön ki, mert akkor nagyon finom puha lesz.
A tojást a cukrot és a tejfölt egy mély tálban összekeverjük, elég kézzel eldolgozni. Utána beletesszük a szódabikarbónát és az ecetet. (Az ecet rögtön habzásnak indul, amint a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi habverővel jól összekeverjük a cukrot, a tojást és a margarint. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tepsit kikenünk a vaj felével. A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe. A túrót apróra törjük, összekeve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűPici bonbonformába öntjük, beleszórhatunk gyümit, magokat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű