• 35 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő gluténmentes lisztkeverék
• 25 g Szafi Fitt nyújtható édes liszt
• csipet só és vanília
• 20 g Szafi Fitt eritrit
• 4 g foszfátmentes sütőpor
• 2 db tojás
• 3 db tojásfehérje (104 g)
• 3 db apróra darabolt aszalt sárgabarack
• 2 db apróra darabolt datolya
• 5 g aszalt áfonya
• 1 nagyobb bio narancs héja
• 5 ek. víz
A száraz és a folyékony anyagokat külön edényben elkeverjük, majd összekeverjük őket és beleforgatjuk az aszalt darabolt gyümölcsöket is.
Ezután 12 cm magas és 10 cm széles sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát.
Sütés:
Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben 40 percig, majd 170 fokon légkeveréssel további 20 percig kell sütni.
Ezután vegyük ki a formából és 10 percig forma nélkül is süssük.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyo...
Elkészítési idő: 120A túrós tésztát össze állítjuk és kinyújtva a tepsibe helyezzük. Erre jön a negyedelt szilva, fahéj és morzsolva a másik tészta. Nagy tepsi kell hozzá.
Elkészítési idő:8 tojásfehérjét , 8 evk cukorral habbá verünk, 8 evk lisztebe belekeverjük a sütőport, majd a két anyagot összekeverjük óvatosan. Világos barnára sütjük, ez lesz a tészta alapja....
Elkészítési idő: