2 dl tej
10 dkg liszt
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
2 kisebb alma lereszelve
1 teáskanál fahéj
1 púpozott teáskanál cukor
csipet só
A sütéshez:
kevés olaj
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan add hozzá a reszelt almát is. A tojások sárgájával és a langyos tejjel elkeverve készíts belőle sűrű masszát. A tojások fehérjét verd fel egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd össze az előbbi masszával.
Forrósíts meg egy kis olajat teflonserpenyőben, majd süss kis palacsintákat a masszából.
A mintához való tésztát készítjük el elsőként. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a villával összetört gyümölcsöt. Erősen összekeverjük, végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Mély üvegtányé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tojás kivételével összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírozott tepsit morzsával meghintjük A lisztet, a porcukrot és sütőport jól összekeverjük és a felét a tepsibe szórjuk. Erre jön a töltelék. A túrót a lisztre morzsoljuk, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű