tészta
10 dkg őrölt kókuszreszelék
8-10 dkg zabkorpa
10 dkg őrölt zabpehely
édesítő
1 sütőpor
2 tojás
0,5l dl olaj
töltelék
0,5 kg túrót elkevertem
1 citrom reszelt héja
édesítő
4 tojás sárgája
hab:
4 tojás fehérje
édesítő
Tésztájához valókat összekeverni, egy tepsibe belekanalazni, elsimítani. A tölteléket összekeverni, rátenni a tésztára, megsütni.
Forrón megkentem a megsült túrót baracklekvárral és a 4 tojás eritrittel felvert habját rásimítottam és a lezárt, de még forró sütőben hagytam kihűlni.
A fenti anyagokból kalácstésztát készítünk, ha megkelt, kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral töltjük, kiflikké formázzuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűKeksz sütőt fel forrósítjuk első használatnál kizsírozzuk, a tésztát jól kigyúrjuk és diónyi gombócokat készítünk, adagonként átfordítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű