Családireceptkönyv.hu

Erdélyi Raffaello


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kókuszos tészta
5 db tojásfehérje
15 dkg kristály cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor

Kakaós-diós tészta
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor

Krém
4 dl tej
1 db vanília (kikapart magja)
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
10 db tojássárgája
25 dkg vaj
15 dkg mascarpone
5 ek csokoládéforgács (tetejére)

Elkészítés:



Kókuszos tészta
1.A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
2.A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
3.Egy 23x32-es sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
4.Süssük 180 fokon 15 percig.


Kakaós-diós tészta
1.Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
2.A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.


Krém
1.A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
2.Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojásokat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
3.Ha a pudingkrém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
4.A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
5.Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 32x23 cm
költség: 1250 Ft

Erdélyi Raffaello

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű joghurt torta
Egyszerű joghurt torta

A joghurtot, a kétféle cukrot, a zselatint összekeverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk. Ha kihűlt, beletesszük a felvert tejszínt. A fele masszát hideg vízzel kiöblített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas tekercs (leveles tésztából) Sóbors
Fahéjas tekercs (leveles tésztából) Sóbors

A leveles tésztát előző nap este olvasszuk ki a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Legegyegyszerűbb csöröge fánk
Legegyegyszerűbb csöröge fánk

Az alapanyagokat összegyúrjuk. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kis masnit formázunk belőle. 170 fokos bő olajban oldalanként 2-3 porc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve bar...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Havasi tobozok
Havasi tobozok

Összegyúrjuk az összetevőket majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket beletűzdeljük alulról felfelé indulva, porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Ebből a menny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk