hozzávalóHozzávalók
30 deka liszt
20 deka ráma margarin
10 deka porcukor
3 tojás sárgája
1 citrom leve és reszelt héja
1 csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
sárgabarack lekvár
hozzávalóDiszítéshez
fél kiló marcipán massza ( fondant is jó, olcsóbb is )
ételszínezékek
hozzávalóA bevonáshoz
porcukor
víz
Hogyan készül a Százszorszép sütemény?
Elkészítés:
1. lépés : A tészta hozzávalóit összegyúrom,vékonyra kinyújtom és sima szaggatóval kiszúrom.Sütőpapiros sütőlapra teszem 180 fokon készre sütöm
2. lépés: sülés után sárgabarack lekvárral egyet-egyet összeragasztok
3. lépés: A porcukort a vízzel kikeverem, ne legyen nagyon híg mert nem marad meg a tésztán.Kicsit sűrű masszát kapok Egyenként belemártom a megtöltött süteményeket .
és így tovább..
Amikor megszáradt akkor marcipánból virágokat készítettem mindegyiknek egy kicsit lekvárral lekentem az alját,hogy megragadjon a fondanton
1. Keverje krémes állagúra a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adja hozzá a tojást és keverje az egészet addig, míg világos és habos állagú masszát nem kap. 2. Adja h...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűAz első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Keverjük el a lisztet a cukorral, sóval, sütőporral. Morzsoljuk bele a vajat. Apránként adjuk hozzá a jeges vizet és gyorsan gyúrjuk össze. Nem biztos hogy az összes viz k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet összeforraljuk a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a cukrot és a margarint is. Amikor minden elolvadt, elzárjuk alatta a lángot, és összedolgozzuk a szódabikarbónával elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű