Tészta:
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
20 dkg hideg vaj
12,5 dkg mascarpone
csipet só
Töltelék:
75 dkg ricotta
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
12,5 dkg mascarpone
3 tojás
25 dkg Extra Jam (lekvár), nálam eper
A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk.
A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20*30-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük.
A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és kb 5 percig sütjük.
1.A puffancshoz valókat egyneművé keverjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. 2. A szószhoz valókat a víz kivételével egy lábasban összekeverjük. Mikor levet engedett (ez 5-...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűAz almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük. A krémet kihűtjük. A mascarponét kikeverjük a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük. A formákat kikenjük vékonyan margarinnal. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű