Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

531.Képviselőfánk 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Képviselő tészta
20 dkg finomliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
1 vaníliás cukor

Sárgakrém
6 db tojás
8 dl tej
8 ek finomliszt
10 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor

3 dl tejszínhab

Elkészítés:


A tésztához a vizet a zsírral, vaníliás cukorral és a sóval felteszem melegedni. Ha elolvadt a zsír , tovább a tűzön tartva, folyamatos keverés mellett hozzáadom a lisztet. Addig keverem, amíg a tészta összeáll. (pár perc)
Ezután átteszem egy tálba, és tovább keverem. Ha a tészta meghűlt, egyenként hozzáadom a tojásokat.
Csak akkor jöhet a következő tojás, amikor az előzőt már teljesen elkeverem.
A sütőt 200-220 fokra előmelegítem. (Sütő függő) Fontos a magas hőmérséklet, mert csak így tudnak a fánkok megnőni.
Amíg a sütő melegszik, habzsákba töltöm a tésztát és diónyi halmokat nyomok.
Habzsák hiányában egy teáskanál is megteszi.
Elég nagy távolságot kell hagyni köztük, mert nőnek.
A sütő aljába egy kis edénybe vizet rakok, mert a gőz sokat segít, hogy szépséges fánkok süljenek.
Kb. 20 perc után a hőfokot 150-re leveszem és kb 10 percig még sütöm. Érdemes félig lenyitott sütőajtó mellett a sütőben hagyni kihülni.
A tojások sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Öntök hozzá egy kevés tejet, majd hozzáadom kanalanként a lisztet, és csomómentesre keverem. Végül a maradék tejet is hozzákeverem. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzök.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és a forró krémbe forgatom.
Ha a krém kihűlt, betöltöm a fánkokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Amreikai krémes
Amreikai krémes

Elkészítés: 1. Tojássárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel, olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. 2. Pudingpor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós citromos-mákos kalács
Foszlós citromos-mákos kalács

1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Mézeskalács díszek
Mézeskalács díszek

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Közepesen kemény tészta l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis rakott babapiskóta
Csokis rakott babapiskóta

A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk