1
db 20 cm átmérőjű koszorúra
A tésztához
200 ml víz
20 g élesztő (friss)
1.5 teáskanál akácméz
250 g búzaliszt (BL55)
1 csipet só
A kenéshez:
30 g vaj
2 púpozott teáskanál fahéj (őrölt)
4 púpozott teáskanál porcukor
Kimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük.
Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet.
Begyúrjuk a tésztát és letakarva, meleg helyen megkelesztjük kb. 30 perc alatt.
Mikor megkelt a tészta, 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra.
Egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a fahéjat és a porcukrot.
A keverékkel megkenjük a tésztát.
Feltekerjük a tésztát, majd középen, hosszában kettévágjuk egy éles késsel.
A két oldalát egymáshoz rakjuk és óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot.
Végül a két végénél kicsit összenyomjuk és 175 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva a legfinomabb!
1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő:A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszü...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: