(kb.25-37 cm-es tepsihez)
40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tejföl
reszelt citromhéj
A krémhez:
0,5 l tej
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
3 csomag vaníliás cukor
1 nagy doboz tejföl (420-450 gr-os)
1/2 kg túró
reszelt citromhéj
Tetejére:
20 dkg csoki
2 evőkanál étolaj
A tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is.
A tésztához a lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsit ki vajazzuk lisztezzük, majd beletesszük az egyiket, ezen egyenletesen eloszlatjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal. Megszurkáljuk villával. Légkeveréssel 180 fokon, 20-25 percig sütöttem. Miután kihűlt, vízgőzön csokoládét olvasztottam, étolajat adtam hozzá egyenletesen rásimítottam, majd mehetett a hűtőbe.
kb.25-37 cm-es tepsihez
A vizet a zsírral forrásig főzzük, majd belekeverjük a lisztet, azután egyesével a tojásokat és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Nyomózsákkal dió nagyságú ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brownie réteghez Egy nagy tálba szórjuk a cukrot, a sót és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és simára keverjük. Egyesével a keveré...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A kré...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű