(kb.25-37 cm-es tepsihez)
40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tejföl
reszelt citromhéj
A krémhez:
0,5 l tej
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
3 csomag vaníliás cukor
1 nagy doboz tejföl (420-450 gr-os)
1/2 kg túró
reszelt citromhéj
Tetejére:
20 dkg csoki
2 evőkanál étolaj
A tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is.
A tésztához a lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsit ki vajazzuk lisztezzük, majd beletesszük az egyiket, ezen egyenletesen eloszlatjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal. Megszurkáljuk villával. Légkeveréssel 180 fokon, 20-25 percig sütöttem. Miután kihűlt, vízgőzön csokoládét olvasztottam, étolajat adtam hozzá egyenletesen rásimítottam, majd mehetett a hűtőbe.
kb.25-37 cm-es tepsihez
Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük atojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű