(kb.25-37 cm-es tepsihez)
40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tejföl
reszelt citromhéj
A krémhez:
0,5 l tej
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
3 csomag vaníliás cukor
1 nagy doboz tejföl (420-450 gr-os)
1/2 kg túró
reszelt citromhéj
Tetejére:
20 dkg csoki
2 evőkanál étolaj
A tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is.
A tésztához a lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsit ki vajazzuk lisztezzük, majd beletesszük az egyiket, ezen egyenletesen eloszlatjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal. Megszurkáljuk villával. Légkeveréssel 180 fokon, 20-25 percig sütöttem. Miután kihűlt, vízgőzön csokoládét olvasztottam, étolajat adtam hozzá egyenletesen rásimítottam, majd mehetett a hűtőbe.
kb.25-37 cm-es tepsihez
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapokat 20 egyforma méretű téglalapra vágjuk.. Elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lapot magas oldalú tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával és ráöntjük a meleg alma tölteléket. Erre a 2. lapot, kicsit lenyomkodjuk, és következhet a meleg vaniliáskré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejszínt ( ne forrásig) és közben adagoljuk hozzá a a darabokra tördelt, és a cukorral összekevert csokit. 1-2 perc után öntsük le róla a tejszín nagy részét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű