A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj
A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
35 * 27 cm-es tepsiben készült.
1. Az élesztőt 150 ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10 dkg cukrot, a felvert tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLinzertésztát készítünk, kinyújtjuk, félig megsütjük. A kimagozott meggyet cukorral, fahéjjal, dióval pároljuk. A tojásfehérjét 90 dkg cukorral habbá verjük. A félig megsült tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit egy tálban botmixerrel krémesre keverjük. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint összekeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztből, a zsír és a cukor hozzáadásával, majd belekeverve még 1 tojást, a sütőport, valamint a kakaóport, könnyű, gyúrható tésztát készítünk. A tésztát megfelezzük és az egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű