Az alaphoz
300 g cseresznye
A tésztához
60 g vaj
80 g cukor - barna
80 g búzaliszt (BL55)
2 evőkanál 2,8%-os tej
1 csipet só
1 kávéskanál sütőpor
A cseresznyét kimagozzuk, és a 20x14 cm-es sütőforma aljára szórjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és sóval. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzászórjuk a sütőporos lisztet, végül a tejet is hozzáadjuk.
Összekeverjük a tésztát, és a cseresznyére adagoljuk egy kanál segítségével, majd az előmelegített 180 C-os sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Gyümölcsszezonra az egyik legjobb, és legegyszerűbb édesség egy ízletes cobbler! Természetesen eperrel, málnával, barackkal, meggyel, vagy bármilyen kedvünkre való gyümölccsel is elkészíthető. Készítsd el te is! ;)
A hozzávalókat összekeverjük, tortaformába öntjük, majd kb. 180-190 fokos sütőben tűprobáig sütjük (kb.25-30perc).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg darált dió 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1,5 dl víz a forgatáshoz: kb. 20-25 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor (A pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a kakaót, cukrot, rumot és fokozatosan egy kevés vizet és a tejet. Addig keverjük, amíg nem kapunk közepesen lágy állagot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alaposan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű