Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cseresznyés cobbler


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
300 g cseresznye
A tésztához
60 g vaj
80 g cukor - barna
80 g búzaliszt (BL55)
2 evőkanál 2,8%-os tej
1 csipet só
1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:


A cseresznyét kimagozzuk, és a 20x14 cm-es sütőforma aljára szórjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és sóval. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzászórjuk a sütőporos lisztet, végül a tejet is hozzáadjuk.
Összekeverjük a tésztát, és a cseresznyére adagoljuk egy kanál segítségével, majd az előmelegített 180 C-os sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyümölcsszezonra az egyik legjobb, és legegyszerűbb édesség egy ízletes cobbler! Természetesen eperrel, málnával, barackkal, meggyel, vagy bármilyen kedvünkre való gyümölccsel is elkészíthető. Készítsd el te is! ;)

Cseresznyés cobbler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hókifli kelt tésztából
Hókifli kelt tésztából

A töltelék lehet gesztenyemassza is . Ekkor a gesztenyemasszát kis vajjal vagy egy kanál mascarponéval lazítsuk - 1 cs massza elég ehhez a mennyiséghez Lehet rumos diós is - A da...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos omlós keksz
Citromos omlós keksz

A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Citromos profiterol
Citromos profiterol

Fölforraljuk a tejet, a vizet, a vajat és a sót, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk, amely elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Non plus ultra
Non plus ultra

A tészta hozzávalóit finom tésztává összegyúrjuk. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, karikára kiszaggatjuk. A hab hozzávalóiból kemény habot verünk és habzsák segítségével minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk