25 dkg túró,
2 dl tej,
2 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj,
3 kivi,
40 dkg magozott meggybefőtt,
20 dkg babapiskóta,
tejszínhab és gyümölcs a díszítéshez
5 db lapzselatin, melegvízben vagy tejben feloldva
A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk.A maradék tejben felfőzzük a zselatint,vigyázva,hogy ne forrjon fel.Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a túrókrémhez.Az édesség hozzávalóit szögletes formába rétegesen lerakjuk.Először egy réteg túrókrémet simítunk formába,rá egy sor lecsepegtetett meggybefőttet teszünk.Ismét krém következik amit meghámozott,vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki.Az utólsó sor túrókrém legyen.Babapiskótával beborítjuk a tetejét azután hűtőszekrénybe dermesztjük.Egy óra múlva kivesszük és óvatosan tálra borítjuk.Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése : A tejet felforraljuk a cukorral. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és besűrítjük,de vigyázva mert lekaphat az alja. Ha ez kész,egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMandulából érdemes a héj nélkülit választani. Ha héjával együtt vesszük, akkor érdemes vízgőz felett kicsit pihentetni, ezután könnyebben lejön a héj. A mandulát és a diót apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott almát egy lábosba tesszük, és 2 evőkanál vízben (ez addig kell, amíg az alma magától is levet ereszt), lassú tűzön pároljuk 20 percig. Ezután botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű