250 g búzaliszt (BL55)
150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 db alma
7 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 g mazsola
100 g dió (durvára tört)
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük. alaposan összekeverjük.
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.
Tipikus dobj, össze mindent egy tálba keverd, jól össze majd süsd meg. Ha valaki nem szereti, mazsola és dió kihagyható a receptből.
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik ed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, majd egy kiskanál segítségével egy sütőlapon, vagy tepsiben kis halmokat tenni. 170 fokon megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmel...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Nehéz