250 g búzaliszt (BL55)
150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 db alma
7 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 g mazsola
100 g dió (durvára tört)
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük. alaposan összekeverjük.
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.
Tipikus dobj, össze mindent egy tálba keverd, jól össze majd süsd meg. Ha valaki nem szereti, mazsola és dió kihagyható a receptből.
1. A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixer...
Elkészítési idő:Tésztához 1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez 1. A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. 2. Ezután a pudinghoz a...
Elkészítési idő:A cukrot egy serpenyőben világosra karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjalátkent alufóliára kenjük, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk. A tejszínt felforraljuk egy c...
Elkészítési idő: 45 percA tojásokat kettéválasztom majd a tojások sárgáját habosra keverem a 6 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral és kb. 0,5 dl vizet adok hozzá. A tojások fehérjét kemény habbá ver...
Elkészítési idő: 30 perc