250 g búzaliszt (BL55)
150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 db alma
7 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 g mazsola
100 g dió (durvára tört)
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük. alaposan összekeverjük.
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.
Tipikus dobj, össze mindent egy tálba keverd, jól össze majd süsd meg. Ha valaki nem szereti, mazsola és dió kihagyható a receptből.
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Sima csöves nyomóz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval. El...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes1. A cukrot, a mézet és a tojásokat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat is, amivel alaposan összekeverjük. 2. Végül a tejet és a lisztes szódabikarbónát is hozzákeverjük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az alapanyagokat összeöntöm a gépbe és rábízom a kelesztést. 2. A muffin formát olvasztott vajjal kikenem, a tésztát kinyújtom, 12 részre osztom. 3. Óvatosan megtöltöm b...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz