4 egész tojás,
3/4 csésze kristálycukor,
1/2 csésze étolaj,
2 csésze finomliszt,
1 kk. fahéj,
1 kk. sütőpor,
1 kk. szódabikarbóna,
4 db nagy alma,
1/2 csésze dió,
1/2 csésze magozott meggybefőtt,
4 egész tojást robotgéppel habosra keverünk, 3/4-ed csésze kristálycukorral. majd 1/2 csésze étolajat adunk hozzá. Ezután fakanállal összekeverjük a többi hozzávalóval: 2 csésze finomliszt, 1 kk. kanál fahéj, 1 kk. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 4 nagy (egyenként 20 dkg-os) alma, durvára reszelve, 1/2 csésze dió, durvára törve, 1/2 csésze magozott meggy (befőtt). Zsírozott. lisztezett, kb. 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, ami 25 - 30 perc.
2,5 dl-es mércével mérjük ki
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk. Ezután a tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztva, letakarjuk, és egy félóráig hűvös helyen állni hagyjuk. A fél óra eleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Sütése 180 C fokon körülbelül 35 perc alsó felső sütésen. Csoki máz :vízgőzön megolvasztva nem túl melegre azaz úgy 35- 40 C fokra , 3-4 dkg vaj vagy olajjal kikeverni. A...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA lisztet szitáljuk össze a porcukorral és a sóval, morzsoljuk el benne a hideg vajat és a zsírt, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölben elkevert élesztőt. Alaposan gyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű