4 egész tojás,
3/4 csésze kristálycukor,
1/2 csésze étolaj,
2 csésze finomliszt,
1 kk. fahéj,
1 kk. sütőpor,
1 kk. szódabikarbóna,
4 db nagy alma,
1/2 csésze dió,
1/2 csésze magozott meggybefőtt,
4 egész tojást robotgéppel habosra keverünk, 3/4-ed csésze kristálycukorral. majd 1/2 csésze étolajat adunk hozzá. Ezután fakanállal összekeverjük a többi hozzávalóval: 2 csésze finomliszt, 1 kk. kanál fahéj, 1 kk. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 4 nagy (egyenként 20 dkg-os) alma, durvára reszelve, 1/2 csésze dió, durvára törve, 1/2 csésze magozott meggy (befőtt). Zsírozott. lisztezett, kb. 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, ami 25 - 30 perc.
2,5 dl-es mércével mérjük ki
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. 2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrni. Reszelt almával megtölteni, 180 fokon sütni kb 30 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, kristálycukrot, 1 tojást, vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Fóliába csomagolva 30 pe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűa vajat habosra keverjük a cukorral, bele a kókuszreszelék.. Ha kisebbek a lapok, elosztjuk rajtuk, majd egymásra rakjuk.. Ha nagy lap (2-re elég) akkor megkenés után fél órát pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű