Családireceptkönyv.hu

Almás, diós, meggyes trió


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész tojás,
3/4 csésze kristálycukor,
1/2 csésze étolaj,
2 csésze finomliszt,
1 kk. fahéj,
1 kk. sütőpor,
1 kk. szódabikarbóna,
4 db nagy alma,
1/2 csésze dió,
1/2 csésze magozott meggybefőtt,

Elkészítés:


4 egész tojást robotgéppel habosra keverünk, 3/4-ed csésze kristálycukorral. majd 1/2 csésze étolajat adunk hozzá. Ezután fakanállal összekeverjük a többi hozzávalóval: 2 csésze finomliszt, 1 kk. kanál fahéj, 1 kk. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 4 nagy (egyenként 20 dkg-os) alma, durvára reszelve, 1/2 csésze dió, durvára törve, 1/2 csésze magozott meggy (befőtt). Zsírozott. lisztezett, kb. 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, ami 25 - 30 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


2,5 dl-es mércével mérjük ki

Almás, diós, meggyes trió

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brownie
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Brownie

1 Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és készítsünk elő egy kipapírozott, kb 20x20 cm-es tepsit 2 Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. 3 Törjük össze a kesudiót, és egy tálban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Habos almás pite (Sóbors)
Habos almás pite (Sóbors)

A tészta: A lisztet a fahéjjal és a sütőporral keverjük egybe. A puha vajat és a porcukrot keverőtálban keverjük habosra, utána egyesével keverjük bele az egész tojásokat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos gyümölcsdesszert
Joghurtos gyümölcsdesszert

A natúr joghurtot összekeverjük a mézzel és a citrom levével. A jéghideg habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal, majd belekeverjük a joghurtba. Ebbe beleforgatjuk a gyümölcsö...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzás epres panna cotta (Gizi)
Bodzás epres panna cotta (Gizi)

Epres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk