Diós kifli
Hozzávalók:
35 dkg liszt
8,5 dkg porcukor
12 dkg darált dió
25 dkg margarin
1 csipet só
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és a hűtőbe téve 1 órát pihentetjük.Diónyi darabokat csippentünk a tésztából és két tenyerünk közé fogva hengergessük.Hajlítsuk kifli formára és tegyük sütőpapíros tepsibe.180°-ra előmelegített sütőben alsó -felső sütési funkcióban süssük 12-14 percig.Ha kihűlt szórjuk meg vaniliás porcukorral.
A piskótát kapcsos tortaformába rakjuk, majd megkenjük lekvárral. A túrót elkeverjük a porcukorral és citromhéjjal. A natúr zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a túróhoz adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz erdei gyümölcsöt (ha mirelitet használsz), akkor olvaszd ki, vízgőz felett pedig olvaszd fel a csokoládét. Az erdei gyümölcsön kívül mindent keverj jól össze keverőgéppel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, hengert formálunk belőle, ellapítjuk és sütőlemezre helyezzük. Meleg sütőben (180 fok) kb 35 percig sütjük, majd kivesszük, ujjnyi vastag szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy teflon serpenyőben pirítsuk át a megtört dióbelet, távolítsuk el a héját, majd daráljuk le. A ledarált diót tegyük vissza a serpenyőbe és a cukorral együtt pár percig pirítsuk....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű