250 gr tehéntúró, 2 dl tej, 1 tojás, 8 dkg margarin, 32 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, só, olaj a sütéshez.
Az élesztõt tejben felfuttatjuk. Az áttört túrót összedolgozzuk a tojással, vajjal, liszttel,a felfuttatott élesztõvel és pici sóval. Erõsen kidolgozzuk a tésztát, és fél órát kelni hagyjuk. Kinyújtjuk és gyûrû alakúra szaggatjuk. Forró olajban kisütjük, és még melegen meghintjük fahéjas porcukorral.
Hidegen is kitûnõ! Lekvárt is adhatunk mellé.
Gyorsan elkészül, és sok lesz belőle.
Előmelegítjük a sütőt. A margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.Add hozzá a tojássárgájákat, a tejet majd apránként a liszttel elkevert sütőport. Végül óvatosa...
Elkészítési idő: félóra+ sütés Nehézség: KönnyűAz anyagokat összedolgozzuk, kis golyókat formázunk, és a tetejüket megnyomkodjuk villával két oldalról. Ez adja a kockás mintáját. (szoktam rá csokit csurgatni díszítésnek, és úgy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes◾️A vajat és a csokit összeolvasztjuk. ◾️Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját. ◾️A fehérjét 25 g édesítővel habbá verjük és a masszába forgatva lazít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kikeverem, megsütöm, majd felkockázom. A mázhoz a hozzávalókat megmelegítem, a kockákat belemártom, majd kókuszreszelékbe forgatom.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű