250 gramm jól kinyomkodott cukkini
50 gramm kókuszolaj
5 tojás
75 gramm kókuszliszt
25 garmm tápióka keményítő
45 gramm Diawellness 4:1 édesítő
1 tk conjak liszt
1 kk vanlia őrlemény
2 tk kakópor
1 csipet só
étcsokoládé a tetejére
A sütőt 180 fokra előmelegtem.
A reszelt, hámozott cukkinit jól kinyomkodom. Én télire üvegben eltett konzerv cukkinit használok, ennek előnye, hogy jól engedi a levét, könnyebben kinyomkodható. Friss cukkinit érdemes egy kicsit megpárolni, és úgy kinyomkodni a levét.
Egy turmixba teszem a cukkinit, a tojásokat, a kókuszolajat, sót, az édesítőt, a vaníliát.
Jó alaposan összemixelem, hogy teljesen homogén legyen.
Egy tálba kimérem a liszteket,majd hozzákeverem a turmixolt dolgokat is.
A tészta felét kiöntöm a kuglóf formába, majd a maradék tésztába 2 teáskanál kakaót keverek.
Ezt a tésztát is a formába öntöm, villa segítségével kicsit összeforgatom a fehér tésztával, hogy némileg márványozottá váljon.
50 percig sütöm alsó-felső sütésen, de mielőtt kiveszem teszek egy tűpróbát.
Ha kihűlt, olvasztott csokival megöntözöm.
Hogy a csoki szép legyen, először csak 2/3-ad részét olvasztom fel gőz fölött, majd leveszem a gőzről, és amaradék csokit is elkeverem az olvasztottban. Ha túl sűrű egy kevés kókuszolajat is keverek bele, majd bevonom a süteményt és hideg helyre teszem.
Legalább egy fél napot érdemes állni hagyni, mert ha azonnal felvágjuk még kicsit nedves.
Egy-két nap után a legfinomabb.
25 dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolunk. Hozzáadjuk 12 dkg diót, 1 csomag vaníliáscukrot, 1 tojássárgáját, és összedolgozzuk. 30 percig hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagság...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 bögre finomliszt (3 dl-es bögre, nálam a fele mix C - dr. Schar, fele hajdina liszt) 1 csomag sütőpor 120 g mák (egész) 1 bögre cukor 3 dl napraforgó olaj 3 dl tej 3 db toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpici golyókat gyúrunk belőle és lelapítjuk őket. 175°C-on 10 perc??
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kikenjük. A lisztet a sütőporral és az élesztővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A kandírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű