menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer Tölcsér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók / 6 adag

- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 citromból nyert citromhéj
- 1 teáskanál sütőpor

Krémhez:
- 2 cs vaníliás puding (főzős)
- 2 cs csokoládés puding (főzős)
- 2 cs vaníliás cukor
- 35 dkg kristálycukor
- 1 l víz vagy tej
- 9 tojásfehérje

Elkészítés:


Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. 2-3 cm szélességű 30cm hosszú csíkokat vágunk,és kúp alakú formára felcsavarjuk őket,(15-20) db lesz belőle kb.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
krémtöltelék.
A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme, ideje hozzá: én adtam neki, teljes kakaón ment alatta a hőség, úgy nyomtam ).
Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk , majd ezt celluxal ragasztotjuk össze.
Majd alufóliába kell betekerni.

Trükkök, tippek, praktikák:


EZZEL A KRÉMMEL TÖLTSÜK MEG A KIS FAGYLALT KELYHEKET
JÓ ÉTVÁGYAT.
TERMÉSZETESEN FELEZŐDNEK A CSOKI ÉS A VANÍLIA KRÉM ANYAGOK PL FÉL LITER VIZ MIND KETTŐHÖZ MEG A TOJÁS FEHÉRJÉT IS KETTÉ OSZTANI.

Linzer Tölcsér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Főoldal / Desszertek / Tiramisu sütemény    Tiramisu
Főoldal / Desszertek / Tiramisu sütemény Tiramisu

Felverjük a tojások fehérjét géppel, maj...

Elkészítési idő: 1óra 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Répatorta naranccsal
Répatorta naranccsal

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rákóczi túrós
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Rákóczi túrós

Túrótöltelék: Mindent összekeverünk, kivéve a felvert fehérjét Azt a legvégén adjuk hozzá, ezzel lazítjuk a tölteléket Windhab A vízből és cukorból sűrű szirupot főzünk A fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Palacsintatorta
Palacsintatorta

Csak tekerjük fel a megtöltött palacsintákat és rendezzük őket egy kerek formába, öntsük nyakon a következő hozzávalókból álló keverékkel: 2 felvert tojás, 1 dl tej, 0,5-1 tk cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk