300 g alma meghámozva, reszelve
200 g darált keksz
100 g cukor
fél citrom héja és leve
1 teáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
A reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk
ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat formázunk belőle
porcukorban vagy fahéjas porcukorban megforgatjuk őket és egy éjszakára hűtőbe tesszük
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport és a megtisztított, lereszelt almát. Egy másik edényben fehéredésig keverjük az egész tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGépi habverővel habosra keverjük a tojássárgáját cukorral. Belecsurgatjuk az olvasztott, de nem meleg margarint. Tovább keverjük 1-2 percig. Összekeverjük a lisztet sütőporral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra Egy közepes tepsit (kb. 20×30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük. Beleöntjük a kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű