300 g alma meghámozva, reszelve
200 g darált keksz
100 g cukor
fél citrom héja és leve
1 teáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
A reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk
ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat formázunk belőle
porcukorban vagy fahéjas porcukorban megforgatjuk őket és egy éjszakára hűtőbe tesszük
6 tojásból piskóta tésztát készítünk, ketté öntjük. Egyik felébe 3 púpos ek. darált diót keverünk másik fele fehéren marad. Először a diós rész kerül a tepsibe, erre csurgatjuk r...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes175 fokra melegítjük elő a sütőt. Szétválasszuk a tojásokat, mindegyiknek a fehérjét külön tálba tesszük (a sárgákra most nem lesz szükség). Félretesszük. Egy kis tálban összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn összegyúrás után ketté veszem a tésztát és úgy ízesítem, így két ízt kapok. A tészta állagától is függ a siker: se lágy, se kemény ne legyen. A kar nyomása pedig lehet, hogy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz