3 dg vaj
30 dg kerek szemű rizs (arborio)
5 dl víz
4 dl kókusztej
1 rúd vanília
2 evőkanál barna nádcukor
2 darab savanykás alma
1 dl víz és 2 dl almalé
2 cm friss gyömbér, hámozva, reszelve
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk vele. Felöntjük a forró vízzel és ahogy magába szívta a vizet, úgy adagoljuk hozzá a kókusztejet.
Közben elkeverjük benne a vaníliát és a barna nádcukrot is
Ha nem elég híg, adhatunk hozzá 1 -2 dl tejet is.
Az almát meghámozzuk,magházát eltávolítjuk és az alma húsát felkockázzuk, majd a vízzel elkevert almalében a gyömbérrel megfőzzük.
Az alma felét leturmixoljuk, a tejberizs tetejére mérjük és rátesszük a le nem pürézett almakockákat is.
Vaníliás cukor vagy aroma helyett nagyon jó az Oetker Bourbon Vanilia esszencia (kis zacskóban).
Apa szedett egy jó adag meggyet, és úgy elvoltunk most a málnával, hogy szerencsétlen meggyel senki nem foglalkozott. Anya ma észbe kapott, hogy kell valamit kezdeni a meggyel, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas részhez a vajat a lenmagliszttel összedolgozzuk, majd téglalappá formázzuk és betesszük a fagyasztóba. Ezután a tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást, lisztet, sót és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és a vajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni. Kenjünk ki eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz