ZAHAR 1 CANA SI JUMATATE
FAINA 1 CANA SI JUMATATE
ULEI 7 LINGURI
APA 7 LINGURI
OUA 7 BUCATI
CACAO 1-2 LINGURI
1 PACHETEL PRAF DE COPT
1 PACHETEL ZAHAR VANILAT
Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat)
zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se pune siropul de zahar(asa fiebinte) si se mai bate un pic .
Peste compozitie se pune praful de copt ,zaharul vanilat ,se bate un pic ,apoi se pun cele 7 galbenusuri si se amesteca iar ,uleiul si iar amestecam iar la final faina amestecind sa nu aiba cocoloase.
Se unge o forma cu grasime(eu pun margarina) se pune compozitia, din care oprim un pic si o amestecam cu cacao adaugind peste.
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-15 kg margarin + 15 dkg cukor , habosra keverni -8 tojássárgája + 5 cs vaníliás cukor + 9 ek liszt + 1 l tej, ezeket összedolgozni -8 tojásfehérje + 15 dkg cukor, kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, az ecetet, a vizet és egyneműre összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyan kör alakúra kinyújtjuk, majd egy kés segítség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű