ZAHAR 1 CANA SI JUMATATE
FAINA 1 CANA SI JUMATATE
ULEI 7 LINGURI
APA 7 LINGURI
OUA 7 BUCATI
CACAO 1-2 LINGURI
1 PACHETEL PRAF DE COPT
1 PACHETEL ZAHAR VANILAT
Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat)
zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se pune siropul de zahar(asa fiebinte) si se mai bate un pic .
Peste compozitie se pune praful de copt ,zaharul vanilat ,se bate un pic ,apoi se pun cele 7 galbenusuri si se amesteca iar ,uleiul si iar amestecam iar la final faina amestecind sa nu aiba cocoloase.
Se unge o forma cu grasime(eu pun margarina) se pune compozitia, din care oprim un pic si o amestecam cu cacao adaugind peste.
Hetekig eláll
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük. A tojásokat a cukorral kicsit kihabosítjuk, majd jöhet a kávé, olaj és a lisztes keverék. Folyékony masszát kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt kivételével előző nap összekeverem a hozzávalókat. A felforrósított vajat adom utoljára a masszához. Hűtőben hagyom pihenni. Másnap a liszttel alaposan összekeverem a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű