Tészta
7 db tojásfehérje
30 dkg cukor
7 evőkanál rétesliszt (lehet más liszt is)
20 dkg kókuszreszelék
Főtt tojáskrém
7 db tojássárgája
5 dkg finomliszt
2 dl tej
7 ek cukor (lehet más édesítő is)
20 dkg vaj
Csokimáz
2 ek cukrozatlan kakaópor (attól függ, mekkora sütink lesz)
2 ek cukor (attól függ, mekkora sütink lesz)
3 dkg margarin
Tészta
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Szétválasztjuk a tojásokat, a tésztához csak a 7 db tojásfehérje kell. A sárgájákat beletesszük egy lábasba.
Ezeket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, illetve a kókuszreszeléket, majd óvatos, gyors mozdulatokkal összekeverjük egy fakanállal, úgy, hogy ne törjön meg a hab.
Sütőpapírral/alufóliával bélelt tepsibe öntjük, majd kb. 15 percig szárítjuk.
Főtt tojáskrém
A 6 tojássárgáját habosra keverjük a 50 g cukorral (kb. 7 púpozott evőkanál), majd hozzáadjuk a lisztet, illetve a tejet.
Ezután gáztűzhelyre tesszük, és sűrűre főzzük
Miután besűrűsödött, beletesszük a 20 dkg margarint, megvárjuk, míg elolvad, majd jól összekeverjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tészta tetejére öntjük, lapos fakanállal elsimítjuk a tetejét, hogy egyenletes legyen.
Csokimáz
A kakaót a cukorral egy kevés víz segítségével simára keverjük, majd tűzhelyen sűrűre főzzük. (A kakaó és cukor aránya 1:1-nek kell lennie)
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a 3 dkg margarint (ha 3-3 evőkanál volt a cukor-kakaó, akkor 6 dkg margarint érdemes beletenni), majd addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad.
Akkor jó, ha hideg vízbe cseppentve a csokimáz nem esik szét, hanem egyben marad.
Majd a süteményre öntjük. Lehet akár mintázatosra is.
Ezután alufóliával letakarjuk, és hűtőbe tesszük, ha már nem meleg a tészta, hogy a csokimáz megdermedjen.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit dagasztó gépbe rakom, az élesztőt csak bele morzsolom tejet annyit adjunk hozzá hogy könnyen nyújthat tésztát kapjunk, Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kelni...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA muffinhoz az alapanyagokat egybe öntjük és robotgéppel pár perc alatt simára keverjük. Addig elkészítjük a “tölteléket”. Veszünk egy oreot, megkenjük mogyoróvajjal, majd teszü...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűLefőzzük a kávét, hozzáadjuk a 2 nagykanál kristálycukrot és lehűtjük, amint lehűlt belerakjuk a tejet és ízlés szerint rumaromát Tiramisu pudinggal(aki nem szeretné nyers tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű