24 kosárhoz:
Tészta: 30 dkg rétesliszt,12 dkg Rama margarin,12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 3 evőkanál tej
Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor 2 db tojásfehérje 2 kupak sütőrum
+ kevés liszt az elnyújtáshoz
+ kevéske sárgabarack lekvár
Sütőt előmelegítjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztából 24 db egyforma golyót gyúrunk. Kivajazzuk a kosárka formákat, majd rétesliszttel beszórjuk. A formákba nyomkodjuk egyenletes vastagságúra a tésztát. Baracklekvárral vékonyan belülről kikenjük. Tojásfehérjét habnak felverjük, dióval és a porcukorral összekeverjük. Beletöltjük a kosárka formákba egyenletesen. Az előmelegített sütőben kb 180 C-on sütni kezdjük, majd mérsékeljük a lángot. langyos állapotáig hagyjuk a formákban kisülés után és csak eztán vegyük ki a tésztát a formákból.
Az almát lereszeljük hozzáadjuk a fahéjat, 1 ek erytritet, a tojásokat kicsit felverjük ( nem kell hozzá gép ) hozzáadjuk a mákot 10 tk. erytritet, citromhéjat ,sütőport, vaníliaa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. Egy kivajazott sütőformába, vagy tepsibe tesszük. Ne használjunk lekapcsolható oldalú sütőformát, mert a tészta nagyon híg lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes