menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Elk. idő: 1 óra + sütés
Adag: 24 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


24 kosárhoz:

Tészta: 30 dkg rétesliszt,12 dkg Rama margarin,12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 3 evőkanál tej

Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor 2 db tojásfehérje 2 kupak sütőrum

+ kevés liszt az elnyújtáshoz
+ kevéske sárgabarack lekvár

Elkészítés:


Sütőt előmelegítjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztából 24 db egyforma golyót gyúrunk. Kivajazzuk a kosárka formákat, majd rétesliszttel beszórjuk. A formákba nyomkodjuk egyenletes vastagságúra a tésztát. Baracklekvárral vékonyan belülről kikenjük. Tojásfehérjét habnak felverjük, dióval és a porcukorral összekeverjük. Beletöltjük a kosárka formákba egyenletesen. Az előmelegített sütőben kb 180 C-on sütni kezdjük, majd mérsékeljük a lángot. langyos állapotáig hagyjuk a formákban kisülés után és csak eztán vegyük ki a tésztát a formákból.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Macaron
Macaron

Először a habcsókot készítem 37 g cukorral és 28 g fehérjével ^Amikor a tündér bugyborékol, adjunk hozzá körülbelül egyharmad cukrot és verjük fel Amikor a fehérek ezen a szinte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Carrot Cake with Cream Cheese Icing(Laurie receptje)
Carrot Cake with Cream Cheese Icing(Laurie receptje)

Preheat oven to 350F (175C) degrees. Grease a 9 inch (23cm) round cake pan Dust with flour: tap out excess Mix together flour, cinnamon, baking powder, and salt Beat together bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes túrófánk RIZSLISZTBŐL
Gluténmentes túrófánk RIZSLISZTBŐL

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kavart tészta dióval
Kavart tészta dióval

A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk