24 kosárhoz:
Tészta: 30 dkg rétesliszt,12 dkg Rama margarin,12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 3 evőkanál tej
Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor 2 db tojásfehérje 2 kupak sütőrum
+ kevés liszt az elnyújtáshoz
+ kevéske sárgabarack lekvár
Sütőt előmelegítjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztából 24 db egyforma golyót gyúrunk. Kivajazzuk a kosárka formákat, majd rétesliszttel beszórjuk. A formákba nyomkodjuk egyenletes vastagságúra a tésztát. Baracklekvárral vékonyan belülről kikenjük. Tojásfehérjét habnak felverjük, dióval és a porcukorral összekeverjük. Beletöltjük a kosárka formákba egyenletesen. Az előmelegített sütőben kb 180 C-on sütni kezdjük, majd mérsékeljük a lángot. langyos állapotáig hagyjuk a formákban kisülés után és csak eztán vegyük ki a tésztát a formákból.
zítés menete Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű