24 kosárhoz:
Tészta: 30 dkg rétesliszt,12 dkg Rama margarin,12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 3 evőkanál tej
Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor 2 db tojásfehérje 2 kupak sütőrum
+ kevés liszt az elnyújtáshoz
+ kevéske sárgabarack lekvár
Sütőt előmelegítjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Nylonzacskóba v. folpackba tesszük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztából 24 db egyforma golyót gyúrunk. Kivajazzuk a kosárka formákat, majd rétesliszttel beszórjuk. A formákba nyomkodjuk egyenletes vastagságúra a tésztát. Baracklekvárral vékonyan belülről kikenjük. Tojásfehérjét habnak felverjük, dióval és a porcukorral összekeverjük. Beletöltjük a kosárka formákba egyenletesen. Az előmelegített sütőben kb 180 C-on sütni kezdjük, majd mérsékeljük a lángot. langyos állapotáig hagyjuk a formákban kisülés után és csak eztán vegyük ki a tésztát a formákból.
A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A datolyát fél órára cukros-citromos teába áztatjuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, papírtörlőn leitatjuk, majd megdaráljuk. A tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott Rama margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű