1 csomag 6 lapos vagy 2 csomag 4 lapos réteslap,
1/2 dl olaj,
50 dkg megtisztított alma,
15 dkg sárgabaracklekvár,
10 dkg durvára vágott dió,
10 dkg mazsola,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
ízlés szerint cukor,
1 tojás,
1 evőkanál citromlé.
A töltelékhez a tojást habosra keverjük. Az almákat lereszeljük, a levét kinyomjuk. Az almalével és a citromlével kenhetőre keverjük a lekvárt, majd hozzáadjuk a diót és a felvert tojást. Ebbe a mártásszerű keverékbe tesszük az almareszeléket és a megmosott, száraitól megtisztított mazsolát. Annyi cukrot keverünk bele, hogy kellemesen édes legyen. 3 evőkanál zsemlemorzsával sűrítjük a tölteléket, amelyet 10 perc múlva ismét átkeverünk és elfelezünk. A réteslapokat szétszedjük, és a felét egy benedvesített, de nagyon kicsavart konyharuhára terítjük. Kevés olajjal bepermetezzük, majd a megmaradt zsemlemorzsa felét a lap teljes szélességében rászórjuk. Ezután a fele tölteléket a tésztalap szélére egy csíkban egyenletesen felkenjük és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. A rétesrudat kikent sütőlemezre helyezzük. A megmaradt tésztából a töltelékkel másik rudat készítünk, majd mindkettő tetejét beolajozzuk. Előmelegített közepesen meleg sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt szép pirosra megsütjük. Még forrón felszeleteljük, és kevés porcukorral meghintjük.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Kókuszos sütik > Kókuszos kevert süti Kókuszos kevert süti recept A tejfölt a tojással, a cukorral, vaníliás cukorral jól e...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk, 5 lapot sütünk. 2. Krém: ½ l tejben felfőzünk 2 csokoládé ízű pudingport, ½ l tejben felfőzünk 2 puncs ízű pudingport, 30 dkg vaj, 30 dkg cukor, 1 tojás felver...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza tejet a cukor felével fel teszem főni,mikkor fel főt bele teszem a meg rizst,mikkor meg főt a rizs a tejet teljesen magába szívta gyakori kevergetéssel ki ki hűtöm,a tojásokat fe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű