1 csomag 6 lapos vagy 2 csomag 4 lapos réteslap,
1/2 dl olaj,
50 dkg megtisztított alma,
15 dkg sárgabaracklekvár,
10 dkg durvára vágott dió,
10 dkg mazsola,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
ízlés szerint cukor,
1 tojás,
1 evőkanál citromlé.
A töltelékhez a tojást habosra keverjük. Az almákat lereszeljük, a levét kinyomjuk. Az almalével és a citromlével kenhetőre keverjük a lekvárt, majd hozzáadjuk a diót és a felvert tojást. Ebbe a mártásszerű keverékbe tesszük az almareszeléket és a megmosott, száraitól megtisztított mazsolát. Annyi cukrot keverünk bele, hogy kellemesen édes legyen. 3 evőkanál zsemlemorzsával sűrítjük a tölteléket, amelyet 10 perc múlva ismét átkeverünk és elfelezünk. A réteslapokat szétszedjük, és a felét egy benedvesített, de nagyon kicsavart konyharuhára terítjük. Kevés olajjal bepermetezzük, majd a megmaradt zsemlemorzsa felét a lap teljes szélességében rászórjuk. Ezután a fele tölteléket a tésztalap szélére egy csíkban egyenletesen felkenjük és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. A rétesrudat kikent sütőlemezre helyezzük. A megmaradt tésztából a töltelékkel másik rudat készítünk, majd mindkettő tetejét beolajozzuk. Előmelegített közepesen meleg sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt szép pirosra megsütjük. Még forrón felszeleteljük, és kevés porcukorral meghintjük.
1. A lisztet a táblára szitáljuk. Adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a puha margarint és a tojássárgájákat. Gyúrjuk sima tésztává, majd folpakba csomagolva tegyük 30 percre a hűt...
Elkészítési idő:A sütőtököt(-tököket) vágd ketté, és a sütőben süsd addig, míg a húsa meg nem puhulAmikor megsült, hagyd kihűlni, és egy edénybe kapard ki a belsejétValamilyen robotgéppel, vagy kr...
Elkészítési idő:A pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, gyakran m...
Elkészítési idő: