menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes keksz (Szafi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(2 dl-es bögrét használtam)

- 1 bögre zabpehelyliszt (Szafi Fitt zabliszt ITT!) (Szafi Fitt gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 2 bögre aprószemű, lágy zabpehely (zabpehely ITT!) (Szafi Fitt gluténmentes zabpehely ITT!)
- 1,5 bögre tej (vagy más folyadék: kókusztej, narancslé, folyékonyabb lekvár+víz)
- 1 tojás
- csipet só
- folyékony édesítő ízlés szerint (kb. 1 evőkanál ebből: Dia Édes folyékony édesítő)
- mehet bele apróra vágott cukormentes étcsokoládé /vagy reszelt alma, cukrozatlan kakaópor, kókuszreszelék, aszalt gyümi ízlés szerint/

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor jó, mikor a széle elkezd megpirulni).

Zabpelyhes keksz (Szafi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós, lekváros linzervirágok
Diós, lekváros linzervirágok

Elkészítés: A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk. 15 percre tegyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pudingos-szilvás pite
Pudingos-szilvás pite

Az omlós tésztához a margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés hamis somlói
Gesztenyés hamis somlói

A csokoládéöntethez felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot. Kis lángon addig főzzük tovább, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Beleszórjuk a kakaót, és habverővel folyamatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gesztenyés gluténmentes süti
gesztenyés gluténmentes süti

Piskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk