1 csomag natúr zselatin
3 dl víz
1 doboz málnás vagy epres ízű zselatin.
Sárga krémhez:
3 egész tojás
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
Barna krémhez:
3 egész tojás
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. kakaó
Fehér krémhez:
2 pohár tejföl
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
A zselatint felfőzzük 3 dl vízben, ugyanakkor a gyümölcsízű zselatint is felmelegítjük. A sárga krémhez valókat kemény habbá verjük, és hozzáadjunk 1 dl elkészített zselatint. Kivajazott tepsibe öntjük. A barna krémet ugyanúgy készítjük el, mint a sárga krémet, csak még hozzákeverjük a kakaót, majd óvatosan ráöntjük a sárga krémre. A fehér krém hozzávalóit is habosra keverjük, ehhez szintén hozzáadjuk az 1 dl zselatint, és a barna krémre egyengetjük. A tetejét leöntjük a félig dermedt málnás vagy epres gyümölcskocsonyával. Azegészet gyorsan hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
25 dkg liszt 3 ek cukor 2 dl tejföl Fél sütőpor 1 tojás Citromhéj Összegyúrni,nyújtani szaggatni,sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegjegyzés: a tölteléket fahéj nélkül kevés citrom levével és reszelt citromhéjjal is elkészíthetjük,így világos marad. Jó étvágyat! Kiegészítés:a töltelékhez 10 db nagyobb méret...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót szépen egyesével, és kidolgozzuk. Végül beleforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes