Családireceptkönyv.hu

Radírgumi szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 csomag natúr zselatin
3 dl víz
1 doboz málnás vagy epres ízű zselatin.

Sárga krémhez:
3 egész tojás
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor


Barna krémhez:
3 egész tojás
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. kakaó

Fehér krémhez:
2 pohár tejföl
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:


A zselatint felfőzzük 3 dl vízben, ugyanakkor a gyümölcsízű zselatint is felmelegítjük. A sárga krémhez valókat kemény habbá verjük, és hozzáadjunk 1 dl elkészített zselatint. Kivajazott tepsibe öntjük. A barna krémet ugyanúgy készítjük el, mint a sárga krémet, csak még hozzákeverjük a kakaót, majd óvatosan ráöntjük a sárga krémre. A fehér krém hozzávalóit is habosra keverjük, ehhez szintén hozzáadjuk az 1 dl zselatint, és a barna krémre egyengetjük. A tetejét leöntjük a félig dermedt málnás vagy epres gyümölcskocsonyával. Azegészet gyorsan hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

Kinek a kedvence ez a recept?


Marosvölgyi Kitti Nikolett
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
10 perces fánk
10 perces fánk

25 dkg liszt 3 ek cukor 2 dl tejföl Fél sütőpor 1 tojás Citromhéj Összegyúrni,nyújtani szaggatni,sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
mese almás
mese almás

Megjegyzés: a tölteléket fahéj nélkül kevés citrom levével és reszelt citromhéjjal is elkészíthetjük,így világos marad. Jó étvágyat! Kiegészítés:a töltelékhez 10 db nagyobb méret...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Boci szelet – foltosan túrós
Boci szelet – foltosan túrós

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót szépen egyesével, és kidolgozzuk. Végül beleforgat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: borsági
Sütinyalóka
Sütinyalóka

A kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk