A tésztához: 25 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 db tojássárgája, sütőpor
2 tojásfehérje, 20 dkg cukor
A hozzávalókat összedolgozom, majd 2/3-as részét tepsibe nyújtom (könnyen törik a tészta a dió miatt). Megkenem szilvalekvárral, majd berácsozom.
Nem kell teljesen készre sütni.
Az előzőleg lehűtött 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá felverve a rácsok közé szaggatom, majd vissza a sütőbe és alacsony hőfokon, vigyázva, hogy fehér maradjon a hab, készre sütjük
A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, majd a tészta 2/3 részét kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 db-hoz elegendő ez az adag.A hozzávalókat összekeverem és öt percig állni hagyom majd olajba kisütöm.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA diót száraz serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítjuk, majd kihűtjük, és a cukorral összedaráljuk. A kakaóport, a sót és a narancshéjat rászórjuk, majd a tojásfehérjével e...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű