A tésztához: 25 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 db tojássárgája, sütőpor
2 tojásfehérje, 20 dkg cukor
A hozzávalókat összedolgozom, majd 2/3-as részét tepsibe nyújtom (könnyen törik a tészta a dió miatt). Megkenem szilvalekvárral, majd berácsozom.
Nem kell teljesen készre sütni.
Az előzőleg lehűtött 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá felverve a rácsok közé szaggatom, majd vissza a sütőbe és alacsony hőfokon, vigyázva, hogy fehér maradjon a hab, készre sütjük
A hozzávalókat a felsoroltak sorrendjében összekeverjük. 180 'C-on 30 per alatt készre sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKavarjuk ki a vajat a vaníliás cukorral és 100 g porcukorral, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sütőport, a darált diót, egy csipetnyi sót, a rumaromát és a citromhéjat. Dol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat, a cukor kivételével, egy tálba összekeverjük. A tojásokat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük. A maradékot a zselatinnal addig melegítjük, amíg teljesen elolvad benne a zselatin. Félretesszük, időnként megkeverve langyosra h...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes