• 15 dkg cukor
• 0,5 dl víz
• 2 evőkanál méz
• 1 tasak zselatin (10 g)
• aroma, vagy gyümölcslé
• porcukor a forgatáshoz
• csipet só
A cukrot, a mézet, a vizet vizet és egy csipet sót egy lábasban összekeverjük és felforraljuk. Amikor fel forrt, kisebbre vesszük a lángot, és még 3 percig tovább forraljuk. Egy másik edényben a zselatint elkeverjük 3 evőkanál vízzel és állni hagyjuk pár percet. Ilyenkor bele lehet tenni az aromát, gyümölcs levét
A forró cukor szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk, robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi szirupot is, és alacsony fokozaton el keverjük. Amikor a pillecukor már szép fehérré kezd vállni, és kezd ragacsos lenni, a robotgép legmagasabb fokozatán habosítsuk még 4-5 percig. Egészen addig, amíg egy ragacsos, nyúlós masszát nem kapunk.
Egy lapos műanyagot vékonyan kenjünk ki olajjal és öntsük bele a pillecukor masszát. Használhatunk szilikon formát is, ekkor nem kell olajjal kikenni. Hűtőbe téve 3-4 óra alatt megkeményedik. Szórjunk meg egy tálcát porcukorral és erre borítsuk ki a pillecukrot. Miután mindenütt be porcukroztuk ollóval vágjuk csíkokra, majd kockákra. A kész pillecukor kockákat is hempergessük meg a porcukorban.
Pillecukor tipp!
A pillecukor régi amerikai gyökerekre visszatekintő édesség. A pillecukrot az 1800-as évek közepétől készítik és nagyon közkedvelt az USA -ban. Nem véletlen találkozunk vele oly gyakran az amerikai filmekben. A pillecukor valójában nem más, mint felhabosított tömény cukor, méz és zselatin keveréke. A pillecukor nagyon sokáig tárolható, nem tud megromlani.
A pillecukor ízesitéséhez és szinezéséhez használhatunk vanilia aromát (sárga pillecukor), rum aromát (pirosas pillecukor), mandula aromát (zöld pillecukor). Amennyiben aroma nélkül készítjük, úgy a pillecukor fehér színű lesz, de még ilyenkor is ízesíthetjük kókuszreszelékkel ízlés szerint. Amennyiben kerülni akarjuk a mesterséges színezékeket, használhatunk bármilyen gyümölcsöt pl.: málna kinyomott és leszűrt levét.
A tápióka gyöngyöket 20 percre beáztatjuk a vízbe. Majd leszűrjük egy sűrű szitán. A kókusztejet felforraljuk a lime héjával, a kaffír lime levéllel, és a csillagánizzsal (1/4-ed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk, bele a meggy. tojásokat EGYBEN habosítsuk, majd 2 részbe cukor hozzá, majd a többi. majd a lisztet lassan, kézi habv...
Elkészítési idő: 30-45 p Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással kikavarjuk, hozzáadjuk az olaját, sót, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejjel egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk az aromát. Egy 28*...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit tálba mértem és egy sima, rugalmas tésztát dagasztottam. A tészta inkább kissé kemény legyen, mint lágy. Ha szükséges, kevés lisztet lehet még a hozzá adagoln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű