Meggyes – mákos lepény
Hozzávalók : 3 tojás, 25 dkg porcukor, kb. 2 dl tej, 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 üveg meggykompót
Elkészítés : a meggy levét jól csepegtessük le!
A tojásokat és a porcukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot valamint a reszelt citromhéjat. A masszát fokozatosan keverjük ki a sütőporos liszttel, és a tejjel.
Öntsük sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet, és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon 30 – 35 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!
Gyorsan, és könnyen elkészíthető finom sütemény, ami akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét! :) 20 * 30 cm-es tepsiben
A hozzávalókból tésztát készíttek. Kinyújtom kb. 5mm vastagságúra és 5cm átmérőjű kiszúróval kiszurkálom,sütöm.Ha kihűlt lekvárral összetöltök kettőt.Másnap tortabevonót olvasztok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összeállítjuk és a hűtőbe tesszük. Töltelék: A vizet felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Pár pillanat alatt összeáll. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananászkarikákat apróra összevágom, összekeverem a kristálycukorral, és öt percig főzöm. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, összekeverem a vízben felfőzött zselatinnal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű