A tésztához:
7 db tojás
7 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
A tetejére:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
1 ek citromlé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
A darált kekszet leöntjük a kávéfőzettel, hozzákeverjük a 10 dkg porcukrot és a darált diót. A masszát vaníliás cukorral és a dióval meghintett fólián négyszögletesre nyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta két részre osztható. A tésztához mindent 1 tálba öntesz és összegyúrod A töltelék bármi lehet , ha nagyon leveses akkor a töltelék közé: 1 kis zsemlemorzsa . Pl. meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből habot verünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet is. Ezután mehet bele a dió / mogyoró, liszt és a kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű