2 dl tej
2 dl ananászlé
1 vanília pudingpor
4 ek. cukor
5 dl habtejszín
1 doboz darabolt ananász konzerv,
1 egész citrom leve és reszelt héja
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel,ananászlével felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan.
A kivájt részt bele morzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Az ananászt összevagdossuk apróra /díszíteni félre teszünk belőle /. Belekeverjük a pudingba.
A tejszín habbal kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos, citromos pudingot.
Rátesszük a tetejét és tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük.
-a tészta hozzávalóit összegyurjuk -3 részre osztjuk -vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön -vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Majd összekeverem a többi hozzávalóval és 30-40 percig előmelegített sütőben kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat, és jól átforgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az él...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes