2 dl tej
2 dl ananászlé
1 vanília pudingpor
4 ek. cukor
5 dl habtejszín
1 doboz darabolt ananász konzerv,
1 egész citrom leve és reszelt héja
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel,ananászlével felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan.
A kivájt részt bele morzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Az ananászt összevagdossuk apróra /díszíteni félre teszünk belőle /. Belekeverjük a pudingba.
A tejszín habbal kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos, citromos pudingot.
Rátesszük a tetejét és tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük.
.Ugyanúgy összefőztem, mint a hagyományos tejbegrízt. Majd rétegelve üvegtálba öntöttem és mákot, màlnát szórtam közé.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk és a vajjal összekeverjük, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A túrót összetörjük és beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a 10 dkg kókuszr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket válasszuk szét, kaparjuk ki a krémet, majd a tallérokat daráljuk apróra. Közben olvasszuk fel a vajat. és adagoljuk a darált kekszhez. Dolgozzuk össze, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűPalacsinta: Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb. 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű