30 dkg liszt
0,5 liter tej
2 nagyobb tojás
1,5 dl olaj
2 evőkanálnyi kristálycukor
1 csomag sütőpor - 12 gramm
1 csipet só
Gofrimasszát készíteni borzasztóan egyszerű dolog. Ha megvannak a hozzávalók, kimértél mindent, üsd a tojásokat egy alkalmas tálkába, keverd őket simára a cukorral, majd szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport, add hozzájuk a sót, keverd csomómentesre, majd fokozatosan adagold hozzájuk a tejet, ha már folyós, de még nem túl híg keveréket kaptál, akkor jó. Lehet, hogy egy kicsit kevesebb tej is elég lesz, de az is megtörténhet, hogy pótolnod kell hozzá egy kicsi. Ez után már csak az olajat kell hozzáadnod, keverd el benne azt is. A gofrisütőt melegítsd be, majd szedj rá annyi masszát, amekkora a mérete alapján indokolt, és pár perc alatt süsd készre a gofridat.
Készítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...
Elkészítési idő:Vizes celofánra tesszük és feltekerjük.
Elkészítési idő: 1,5 óraA rizst tegyük fel főni a vízzel. Forraljuk fel, majd takarékon, lefedve pároljuk, amíg el nem fővi a vizet. Ekkor öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a cukrot, majd szintén fedő alat...
Elkészítési idő: 1 óra