30 dkg liszt
0,5 liter tej
2 nagyobb tojás
1,5 dl olaj
2 evőkanálnyi kristálycukor
1 csomag sütőpor - 12 gramm
1 csipet só
Gofrimasszát készíteni borzasztóan egyszerű dolog. Ha megvannak a hozzávalók, kimértél mindent, üsd a tojásokat egy alkalmas tálkába, keverd őket simára a cukorral, majd szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport, add hozzájuk a sót, keverd csomómentesre, majd fokozatosan adagold hozzájuk a tejet, ha már folyós, de még nem túl híg keveréket kaptál, akkor jó. Lehet, hogy egy kicsit kevesebb tej is elég lesz, de az is megtörténhet, hogy pótolnod kell hozzá egy kicsi. Ez után már csak az olajat kell hozzáadnod, keverd el benne azt is. A gofrisütőt melegítsd be, majd szedj rá annyi masszát, amekkora a mérete alapján indokolt, és pár perc alatt süsd készre a gofridat.
30 dkg lisztet, 1 sütőport, 10 dkg cukrot szárazon összekeverünk. A 20 dkg mákot, citromhéjat, 15 dkg cukrot szintén elkeverjük, vagy az 50 dkg túrót, 15 dkg cukrot és a citromhé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fenti anyagokból kalácstésztát készítünk, ha megkelt, kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral töltjük, kiflikké formázzuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A héjas mogyorót száraz serpenyőben pár percig pirítjuk,mikor kezd sötétedni a héja, akkor félrehúzzuk. Ekkor könnyen lemorzsolható a héja és az íze is egészen más lesz. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval összedolgozunk, 1/2 cm vastagra kisodorjuk, - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű