Családireceptkönyv.hu

Puncs szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
60 dkg liszt,20 dkg zsír,1ek méz,1 kk szódabikarbóna,20 dkg porcukor,2 tojás

Krém:
1,5 dl víz,15 dkg cukor,1 dl rum,1 ek kakaó,10 dkg mazsola,1 ek lekvár,10 dkg vaj,1 elmorzsolt tésztalap

Máz:
10 dkg cukor,10 dkg vaj,3 dl víz,piros ételszínezék

Elkészítés:


A tésztához a szódabikarbónás lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a tojásokat. Összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle takarékon.
A krémhez a vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk az egyik tésztát összetörve, illetve a rumot, kakaót, mazsolát, lekvárt és a vajat. Ezeket összekeverjük robotgéppel.
A mázhoz a vizet, a vajat és a cukrot feltesszük főni, amint hólyagosodik, beleöntünk egy kis piros színezéket.
A kihűlt tésztalapok közé kenjük a krémet, majd bevonjuk a mázzal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

A vajat a kétféle cukorral, sóval, tojással, krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a zabpehellyel és sütőporral elkavart lisztet. A tésztát golyókat formázzunk, enyhén ellapítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túró rudi szelet sütés nélkül recept-
Túró rudi szelet sütés nélkül recept-

A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. Elkészítés Tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A túrót el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kókuszos kevert vaníliapudinggal
Kókuszos kevert vaníliapudinggal

A pudingot a tasakon lévő utasításnak megfelelően megfőzzük, és beletesszük a rumaromát, a vaníliás cukrot, cukrot és egy kevés citromlevet. A tészta hozzávalóit jól kikev...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Hatlapos
Pudingos - Hatlapos

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. 2. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk