Tészta:
60 dkg liszt,20 dkg zsír,1ek méz,1 kk szódabikarbóna,20 dkg porcukor,2 tojás
Krém:
1,5 dl víz,15 dkg cukor,1 dl rum,1 ek kakaó,10 dkg mazsola,1 ek lekvár,10 dkg vaj,1 elmorzsolt tésztalap
Máz:
10 dkg cukor,10 dkg vaj,3 dl víz,piros ételszínezék
A tésztához a szódabikarbónás lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a tojásokat. Összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle takarékon.
A krémhez a vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk az egyik tésztát összetörve, illetve a rumot, kakaót, mazsolát, lekvárt és a vajat. Ezeket összekeverjük robotgéppel.
A mázhoz a vizet, a vajat és a cukrot feltesszük főni, amint hólyagosodik, beleöntünk egy kis piros színezéket.
A kihűlt tésztalapok közé kenjük a krémet, majd bevonjuk a mázzal
A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, és a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és hűtőbe tessz...
Elkészítési idő:Az áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikro...
Elkészítési idő:Hozzávalókat összekeverem, majd legalább fél órára a hűtőbe teszem állni. Ezután lehet sütni.
Elkészítési idő: