6-7 tojásfehérje,
25 dkg porcukor,
12 dkg darált dió,
13 dkg liszt, reszelt citromhéj,
egy mokkáskanál sütőpor és egy evőkanál rum.
A félig felvert fehérjéhez kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, a rumot és és kemény habbá verjük.
Utána jön bele a többi. Lassú tűznél sütjük. -) Néha - ha marad nyúl vagy mikulás -, csokidarabokat is teszek bele.
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojás...
Elkészítési idő:A tej kivételével mindent összegyúrunk, majd apránként annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól gyúrható, nem széteső tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 7-8 mm vastagságúra...
Elkészítési idő:Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: