menu

Családireceptkönyv.hu

Házi Toffifee


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12,5 dkg cukor
3 tasak vaníliás cukor
1,3 dl tejszín
2 dkg vaj
3 dkg méz
csipet só

20 dkg mogyoró nugát
30 szem török mogyoró
8 dkg étcsokoládé

bonbon szilikon forma

Elkészítés:


A cukrot egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizálódni, felöntjük a tejszínnel. A karamell így keményebbé válik, de ettől ne ijedjünk meg, most hozzáadjuk a vajat, a mézet, a vaníliás cukrot és a sót, majd lassú tűzön újra felmelegítjük. Folyamatosan kavargatjuk, mikor sűrű szirupos állagú válik, levesszük a tűzhelyről. A bonbon szilikonforma minden mélyedésébe simítunk egy kevés karamellt. Egy keveset kell csak tenni mindegyikbe, mert ebbe jön majd a töltelék. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a karamella hamar megdermed. A mogyorószemeket megtisztítjuk és minden karamell közepébe teszünk egyet, amíg még langyos. Majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy a karamell keménnyé váljon. A nugátot gőz fölött felolvasztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és minden bonbont megtöltünk vele. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a nugát visszadermedjen. A csokoládét felolvasztjuk és mindegyik bonbon tetejére egy picit cseppentünk belőle, majd újra hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé is szilárddá válik. Amikor már kemény a bonbon, kifordítjuk a szilikonformából mindegyiket és fogyaszthatjuk is.

Házi Toffifee

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marcipános-mákos párna áfonyalekvárral
Marcipános-mákos párna áfonyalekvárral

A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat. Ezután mehet bele a cukor,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Kókuszos hóember vanília sodóval
Kókuszos hóember vanília sodóval

Először a tejberizs készítsük el. A tejet, a tejszínt a rizzsel és a cukorral kis lángon, vigyázva, hogy ne égjen oda, főzzük meg. Amikor a rizs már puha, vegyük le a tűzről, hagyj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karamell fagyi
Karamell fagyi

A cukrot egy edényben a tűzre teszem melegedni. Amikor az edény átmelegedett, hozzáteszem a vizet is, és lassú tűzön karamellizálom. A sötétre karamellizált cukorhoz hozzáadok 3 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos fahéjas császármozsa (Erzsi)
Narancsos fahéjas császármozsa (Erzsi)

A garit és a nyílgyökérport vegyítsd fel, öntsd fel a tejjel, keverd simára és hagyd állni 10 percet. A tojások sárágáját az édesítővel keverd fehéredésig, 2-3 percig. A tojásfehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk