12,5 dkg cukor
3 tasak vaníliás cukor
1,3 dl tejszín
2 dkg vaj
3 dkg méz
csipet só
20 dkg mogyoró nugát
30 szem török mogyoró
8 dkg étcsokoládé
bonbon szilikon forma
A cukrot egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizálódni, felöntjük a tejszínnel. A karamell így keményebbé válik, de ettől ne ijedjünk meg, most hozzáadjuk a vajat, a mézet, a vaníliás cukrot és a sót, majd lassú tűzön újra felmelegítjük. Folyamatosan kavargatjuk, mikor sűrű szirupos állagú válik, levesszük a tűzhelyről. A bonbon szilikonforma minden mélyedésébe simítunk egy kevés karamellt. Egy keveset kell csak tenni mindegyikbe, mert ebbe jön majd a töltelék. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a karamella hamar megdermed. A mogyorószemeket megtisztítjuk és minden karamell közepébe teszünk egyet, amíg még langyos. Majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy a karamell keménnyé váljon. A nugátot gőz fölött felolvasztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és minden bonbont megtöltünk vele. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a nugát visszadermedjen. A csokoládét felolvasztjuk és mindegyik bonbon tetejére egy picit cseppentünk belőle, majd újra hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé is szilárddá válik. Amikor már kemény a bonbon, kifordítjuk a szilikonformából mindegyiket és fogyaszthatjuk is.
A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat. Ezután mehet bele a cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tejberizs készítsük el. A tejet, a tejszínt a rizzsel és a cukorral kis lángon, vigyázva, hogy ne égjen oda, főzzük meg. Amikor a rizs már puha, vegyük le a tűzről, hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot egy edényben a tűzre teszem melegedni. Amikor az edény átmelegedett, hozzáteszem a vizet is, és lassú tűzön karamellizálom. A sötétre karamellizált cukorhoz hozzáadok 3 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA garit és a nyílgyökérport vegyítsd fel, öntsd fel a tejjel, keverd simára és hagyd állni 10 percet. A tojások sárágáját az édesítővel keverd fehéredésig, 2-3 percig. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű