Családireceptkönyv.hu

Kukorica málé


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 bögre búzaliszt
-1 bögre cukor
- fél bögre gríz
- 3 tojás
-2(kis) doboz joghurt (150ml)
- 4 kanál tej
-1 sütőpor
- csipetnyi só
- porcukor a tetejére

Elkészítés:


Összekeverem a kukoricalisztet, búzalisztet, grízet, cukrot, sót és a sütőport.
A jaurtot a tojások sárgáját a tejet összekavarom , majd hozzáadom a fenti masszához.
Felverem a tojások fehérjét és óvatosan belekavarom azt is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm.
'60 fokon 35-4o percig sütöm (Tűpróba)
Miután kiveszem a sütőből , hagyom kihűlni, majd megszórom porcukorral.Jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


A bögre 250 ml
Lehet keverni bele kakaót,én szoktam meggyet is szórni bele

Kukorica málé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Bögrés sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
DIÓS BÖGRÉS VANÍLIAKRÉMMEL
DIÓS BÖGRÉS VANÍLIAKRÉMMEL

A tojást kikeverjük a cukorral. A többi hozzávalót is hozzáöntjük és jól összekeverjük. Kiolajozott lisztezett tepsibe megsütjük. 180 C fokon kb 25 perc alatt. Közben megfőzzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Vajas pogácsa, bögrésen
Vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zserbó golyó bögrésen
Zserbó golyó bögrésen

A darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat. A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljene...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Grízes palacsintatészta bögrésen (Rupáner)
Grízes palacsintatészta bögrésen (Rupáner)

1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. A vajat érdemes ezen a ponton felolvasztani, hogy szépen visszahű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk