Tölteni:
10 db palacsinta
A krémhez:
3 db tojássárgája
60 g porcukor
40 g pudingpor (vaníliás)
5 dl 2,8%-os tej
4 evőkanál rum - barna
1 db citrom héja
2 db banán
Az öntethez:
1 db tojás
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
Előkészítjük a kész palacsintákat és előmelegítjük a sütőt 180C-ra. Közben elkezdjük készíteni a krémet. Egy edényben habosra keverjük a tojássárgájákat a porcukorral.
A tojássárgájás cukorhoz reszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a pudingport is. Csomómentesre keverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fél liter tejet és a rumot.
Közepes lángon, sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle és hagyjuk kicsit hűlni.
Egyenként megkenjük a palacsintákat a krémmel és minden egyes palacsintára rakunk pár szelet banánt is.
Feltekerjük, majd az összeset keresztben kettévágjuk.
Az öntethez habosra keverjük az egész tojást a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet is.
Egy tűzálló edénybe rakosgatjuk a palacsintákat, a vágott felükkel felfelé.
Ráöntjük az öntetet és betoljuk kb. 25 percre a 180 C-os sütőbe.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az edd...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 csipet só A sárgáját habosra keverjük a cukorral....
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: Közepes1. A tésztához tálba tesszük a lisztet. Mélyedést vájunk a közepébe és felfuttatjuk benne a kis langyos tejjel és egy kiskanál cukorral elmorzsolt élesztőt. 2. Hozzáadjuk a tojást...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű