Tölteni:
10 db palacsinta
A krémhez:
3 db tojássárgája
60 g porcukor
40 g pudingpor (vaníliás)
5 dl 2,8%-os tej
4 evőkanál rum - barna
1 db citrom héja
2 db banán
Az öntethez:
1 db tojás
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
Előkészítjük a kész palacsintákat és előmelegítjük a sütőt 180C-ra. Közben elkezdjük készíteni a krémet. Egy edényben habosra keverjük a tojássárgájákat a porcukorral.
A tojássárgájás cukorhoz reszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a pudingport is. Csomómentesre keverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fél liter tejet és a rumot.
Közepes lángon, sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle és hagyjuk kicsit hűlni.
Egyenként megkenjük a palacsintákat a krémmel és minden egyes palacsintára rakunk pár szelet banánt is.
Feltekerjük, majd az összeset keresztben kettévágjuk.
Az öntethez habosra keverjük az egész tojást a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet is.
Egy tűzálló edénybe rakosgatjuk a palacsintákat, a vágott felükkel felfelé.
Ráöntjük az öntetet és betoljuk kb. 25 percre a 180 C-os sütőbe.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Egy magasabb tálka fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve két réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, lefedjük egy kistányérral és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben keverjük el a sütőport és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2/3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót. A kosarakat tésztával "kibéleljük" megtöltjük a kr...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, majd két órát pihentetjük a tésztát. Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Közepébe barack...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű