3 tojás
90 g lágy vaj
120 g kristálycukor
Hirdetés
3 teáskanál vanília aroma
60 g liszt
30 g cukrozatlan kakaópor
200 g lágy krémsajt
Elkészítés:
175 fokra melegítjük elő a sütőt. Szétválasszuk a tojásokat, mindegyiknek a fehérjét külön tálba tesszük (a sárgákra most nem lesz szükség). Félretesszük. Egy kis tálban összekeverjük a vajat 90 g cukorral. Beleteszünk 1 tojásfehérjét és egy egész tojást, valamint a vanília aromát. Alaposan összekeverjük őket. Jöhet bele a liszt, a kakaó, majd fokozatosan adagoljuk a tojásos masszához, amíg egyenletesen el nem keverjük az egészet és egységes masszát nem kapunk. Egy sütőpapírral bélelt 20 cm x 20 cm-es sütőtálba öntjük a masszánkat.
Egy kis tálban simára keverjük a krémsajtot a maradék cukorral. Beleöntjük a második tojásfehérjét is. Evőkanalanként ráadagoljuk a sötét masszára, majd egy késsel örvényeket húzkodunk a tésztába.
25-30 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a tészta és elválik a sütőtál szélétől. Sütőrácson hagyjuk kihűlni
Nagy tepsibe vagy jénai tálba rakjuk. Tejszínt cukorral fel kell verni, majd egy sor krém, piskóta, krém, piskóta, krém 8 púpos kanál krém ad egy sort
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta 30 dkg lisztből 15 dkg margarinból, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, fél sütőporból készült, ha szükséges pár kanál tejföl! Az alma volt vagy közel 2 kg reszelve, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót tetszőleges darabokra fölvágjuk. Egy megfelelő tálban 300g banánt egy villa segítségével jól összetörünk. Az almát lereszeljük. Hozzáadjuk cukrokat, fahéjat, tejet...
Elkészítési idő: 10+80perc Nehézség: Könnyű