Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és liszt !
1 mokkáskanál sütőpor
5 tojás , 5 kanál cukor, 5 kanál liszt,
5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral habosra keverjük.A tojásfehérjét külön felverjük. 5 kanál sütőlisztet szitán átszitáljuk. Hozzákeverünk 1 mokkáskanál sütőport.
A lisztet és a tojásfehérjét óvatosan, lazán hozzákeverjük.
Kb. 20 percig előmelegített sütőben megsütjük, 175 fokos sütőben.
Tehetünk bele gyümölcsöt , vagy csokidarabokat.
Ha a gyümölcsöt kevés lisztben megforgatjuk, akkor nem megy le a piskóta aljára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cseresznyét kimagozzuk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel, majd b...
Elkészítési idő: Sütés: 20 perc Nehézség: KönnyűKeverjük habosra a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval együtt. Tegyük a kész tésztát egy órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA formánkat egy sütőpapírral fedett deszkára tesszük és kirakjuk az alját a keksz felével. Ráteszünk mindre (ha van) 1-1 szaloncukrot. A pudingot a szokott módon elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű