Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és liszt !
1 mokkáskanál sütőpor
5 tojás , 5 kanál cukor, 5 kanál liszt,
5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral habosra keverjük.A tojásfehérjét külön felverjük. 5 kanál sütőlisztet szitán átszitáljuk. Hozzákeverünk 1 mokkáskanál sütőport.
A lisztet és a tojásfehérjét óvatosan, lazán hozzákeverjük.
Kb. 20 percig előmelegített sütőben megsütjük, 175 fokos sütőben.
Tehetünk bele gyümölcsöt , vagy csokidarabokat.
Ha a gyümölcsöt kevés lisztben megforgatjuk, akkor nem megy le a piskóta aljára.
A tojásokat egyesével kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a sót és a cukor felét. Kézi robotgéppel először alacsony fokozaton verjük, majd, ha már fehér és habos verjük erősebben a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kettőbe vesszük, kinyújtjuk - a nagyobbik lappal kibéleljük a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával. Erre jön a párolt alma, majd a másik tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsi mérete: 20x36 cm 1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kölest a vízzel főni teszem. A tejet felforrósítom. Ha a vizet felszívta, forró tejjel pótolom és folyamatosan kavargatom. 2. Ha megfőtt a köles, belekavarom a vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű