Családireceptkönyv.hu

Csokis szelet


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojásból piskótát sütöttem és kettőbe vágtam. Krém: 2 dl Hullala tejszínt felforrósítottam és beletettem 20dkg tejcsokit, elkavartam és hagytam másnapig kihűlni, másnap robottal felvertem amíg jó krémes lett és hozzáadtam 25dkg mascarponét, összekevertem és a két lap közé kentem (a lapokat kicsit meglocsoltam cukorsziruppal). Tetejére 1dl tejszínt felforrósítottam, hozzáadtam 20dkg tejcsokit és 3dkg ráma margarint, jól összekevertem és amikor kezdett megvastagodni, rákentem a tészta tetejére. A krémből félretettem egy keveset és díszítettem a szeleteket. Szeletelem mindig felmelegített késsel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Eva
Túrós batyu
Túrós batyu

A vaj kivételével elkezdem dagasztani a tészta hozzávalóit majd 10 perc elteltével hozzáadom az olvasztott vajat. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi ischler 2.
Házi ischler 2.

A fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összera...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos gyümölcskenyér
Narancsos gyümölcskenyér

Egy 30 cm-es püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki. A kandírozott gyümölcsöket keverjük össze a narancslével és a mazsolával. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Püspökkenyér
Püspökkenyér

Két tojás fehérjét habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A darabolt aszalt gyümölcsöket és a diót, mandulát összekeverjük és adunk hozzá 2-3 evőkanállal a sütőporos...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk