6 tojásból piskótát sütöttem és kettőbe vágtam. Krém: 2 dl Hullala tejszínt felforrósítottam és beletettem 20dkg tejcsokit, elkavartam és hagytam másnapig kihűlni, másnap robottal felvertem amíg jó krémes lett és hozzáadtam 25dkg mascarponét, összekevertem és a két lap közé kentem (a lapokat kicsit meglocsoltam cukorsziruppal). Tetejére 1dl tejszínt felforrósítottam, hozzáadtam 20dkg tejcsokit és 3dkg ráma margarint, jól összekevertem és amikor kezdett megvastagodni, rákentem a tészta tetejére. A krémből félretettem egy keveset és díszítettem a szeleteket. Szeletelem mindig felmelegített késsel.
A vaj kivételével elkezdem dagasztani a tészta hozzávalóit majd 10 perc elteltével hozzáadom az olvasztott vajat. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összera...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 30 cm-es püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki. A kandírozott gyümölcsöket keverjük össze a narancslével és a mazsolával. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tojás fehérjét habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A darabolt aszalt gyümölcsöket és a diót, mandulát összekeverjük és adunk hozzá 2-3 evőkanállal a sütőporos...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű