1 dl tej
125 g vaj
100 g porcukor
1,5 ek kakaópor
10 ml rumaroma
0,6 kg darált keksz
0,5 ek olaj
7,5 dkg csokoládé (lehet ét- illetve tejcsoki is)
meggylé (ha nem áll össze)
A kekszbe belekeverjük a kakaóport.
A vajat, tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Majd a kakaós kekszhez adjuk a rumaromával együtt, és összedolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és hűvösebb helyen 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és bekenjük vele a "tészta" tetejét.
A hűtőbe tesszük, mikor már teljesen megdermedt rajta a csoki, rögtön fogyaszthatjuk is.
Minden alapanyagból lehet többet, illetve kevesebbet tenni, ízlés szerint.
A vizet a cukorral és mézzel felforraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a zseléfixel,hozzáadjuk a forró sziruphoz. Habzsákba töltve az ostyalapokra nyomjuk. Gőz felett felolvaszt...
Elkészítési idő: 60 percMég melegen rákentem az alsó lapra, amire ráhelyeztem a fedőlapokat. A fedlapoknak a vége azért lett olyan furcsa, mert nem fért el a leveles tészta egyik tepsin sem, ezért egy ki...
Elkészítési idő:A hozzávalókat, a meggy kivételével, elkeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Megszórjuk a gyümölccsel, és sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. A tetejét meghinthetjük...
Elkészítési idő: