1 dl tej
125 g vaj
100 g porcukor
1,5 ek kakaópor
10 ml rumaroma
0,6 kg darált keksz
0,5 ek olaj
7,5 dkg csokoládé (lehet ét- illetve tejcsoki is)
meggylé (ha nem áll össze)
A kekszbe belekeverjük a kakaóport.
A vajat, tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Majd a kakaós kekszhez adjuk a rumaromával együtt, és összedolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és hűvösebb helyen 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és bekenjük vele a "tészta" tetejét.
A hűtőbe tesszük, mikor már teljesen megdermedt rajta a csoki, rögtön fogyaszthatjuk is.
Minden alapanyagból lehet többet, illetve kevesebbet tenni, ízlés szerint.
A túrót a tejföllel és a porcukorral elkevertem, majd hozzáadtam a darát, a kristálycukrot, a mazsolát és az 5 db tojássárgáját. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvato...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. 2. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almáh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót. 2. Rakjuk a vajat egy magas falú, műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozat...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Nehéz