1 dl tej
125 g vaj
100 g porcukor
1,5 ek kakaópor
10 ml rumaroma
0,6 kg darált keksz
0,5 ek olaj
7,5 dkg csokoládé (lehet ét- illetve tejcsoki is)
meggylé (ha nem áll össze)
A kekszbe belekeverjük a kakaóport.
A vajat, tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Majd a kakaós kekszhez adjuk a rumaromával együtt, és összedolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és hűvösebb helyen 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és bekenjük vele a "tészta" tetejét.
A hűtőbe tesszük, mikor már teljesen megdermedt rajta a csoki, rögtön fogyaszthatjuk is.
Minden alapanyagból lehet többet, illetve kevesebbet tenni, ízlés szerint.
Mindent kimérek és egy késes aprítóba teszem. Addig keverem, míg egynemű masszát kapok. Felteszek olajat melegedni, előkészítem a fahéjas porcukrot. Készítek ki egy tálkába vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval majd hozzáadjuk a tojást és a mézet és még pár percig keverjük. ◾️Ezután beledolgozzuk a lisztet de még nem gyúrjuk össze teljesen...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, só) egy tálban összeforgatjuk. A megybefőttet egy szűrőbe öntfük és lecsepegtetjük. A ma...
Elkészítési idő: 5 perc +sütés Nehézség: KönnyűA kekszet zsemlemorzsa állagúra törjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a kekszmorzsával. Ezt a tésztát lapogatjuk bele egy 18 cm-es formába. Hűtőben tartjuk amíg a krém elkész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű