Családireceptkönyv.hu

Vörösboros sütemény


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30dkg liszt (mandulaliszt és teljeskiőrlésű keverve)
30 dkg cukor (talán elég 20 dkg is)
20 dkg Margarin (vagy vaj)
1,25-1,5 dl vörösbor
10 dkg étcsoki
3-4 teáskanál fahéj
6 tojás
1 sütőpor
1 vanillis cukor
10 dkg mazsola
Ízlés szerint aszalt gyümölcs

Elkészítés:


1. tojás sárgája, cukor, olvasztott vaj, vanilliás cukor, vörös bor - habosra keverve
2. liszt,sütőpor, étcsoki darabokra vágva, fahéj - összekeverve
3. a fenti két alapanyag + aszalt gyümölcsök - összedolgozni
4. a tojás fehérjét habbá verni, majd óvatosan beforgatni
5. 180 fokon kb 30-40 percig sütjük, közben érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni a belső állagát.

Vörösboros sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mik...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-meggyes bögrés
Almás-meggyes bögrés

A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Johannisbeer-Mandel-Baiser
Johannisbeer-Mandel-Baiser

Ofen auf 180 Grad (Umluft 160 Grad) vorheizen. Johannisbeeren von den Rispen streifen. Mehl, Mandeln und Backpulver mischen. Butter, 180 g Zucker, Vanillezucker und 1 Prise Salz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokis diós
Csokis diós

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk