Családireceptkönyv.hu

Vörösboros sütemény


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30dkg liszt (mandulaliszt és teljeskiőrlésű keverve)
30 dkg cukor (talán elég 20 dkg is)
20 dkg Margarin (vagy vaj)
1,25-1,5 dl vörösbor
10 dkg étcsoki
3-4 teáskanál fahéj
6 tojás
1 sütőpor
1 vanillis cukor
10 dkg mazsola
Ízlés szerint aszalt gyümölcs

Elkészítés:


1. tojás sárgája, cukor, olvasztott vaj, vanilliás cukor, vörös bor - habosra keverve
2. liszt,sütőpor, étcsoki darabokra vágva, fahéj - összekeverve
3. a fenti két alapanyag + aszalt gyümölcsök - összedolgozni
4. a tojás fehérjét habbá verni, majd óvatosan beforgatni
5. 180 fokon kb 30-40 percig sütjük, közben érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni a belső állagát.

Vörösboros sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Niki
kakaós csiga
kakaós csiga

A túrót a porcukorral alaposan áttörjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, Lisztezett deszkán kinyújtjuk és olajjal megkenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliakrémes  Tortácska
Vaníliakrémes Tortácska

A piskótához ---A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a -a tojások fehérjét felverjük a...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Emeletes élvezet (sütés nélkül) –
Emeletes élvezet (sütés nélkül) –

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk