30dkg liszt (mandulaliszt és teljeskiőrlésű keverve)
30 dkg cukor (talán elég 20 dkg is)
20 dkg Margarin (vagy vaj)
1,25-1,5 dl vörösbor
10 dkg étcsoki
3-4 teáskanál fahéj
6 tojás
1 sütőpor
1 vanillis cukor
10 dkg mazsola
Ízlés szerint aszalt gyümölcs
1. tojás sárgája, cukor, olvasztott vaj, vanilliás cukor, vörös bor - habosra keverve
2. liszt,sütőpor, étcsoki darabokra vágva, fahéj - összekeverve
3. a fenti két alapanyag + aszalt gyümölcsök - összedolgozni
4. a tojás fehérjét habbá verni, majd óvatosan beforgatni
5. 180 fokon kb 30-40 percig sütjük, közben érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni a belső állagát.
Sokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot, tejet, olajat összekeverni. Hozzáadni a lisztet, sütőport, reszelt citromhéjat, csokidarabokat. A tészta negyedébe kakaóport lehet keverni, így lesz márványos.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Jól megdagasztjuk, majd pihentetjük, míg a tölteték elkészül....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű