-1/2 citrom reszelt héja
-4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
-10 kanál víz
-10 dkg darált dió
- 1 sütőpor
Krém
-2 csomag vaníliás pudingpor
-7,5 dl tej
-7 evőkanál cukor
-1 teáskanál vanília aroma
-2,5 dl tejszín
-2 evőkanál cukor
-2 evőkanál háztartási zselatin + 1 dl langyos víz
A piskótához
---A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 5 kanál vízzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt kb.24 cm átmérőjű .tortaformába simítjuk
-160 fokra előmelegített sütőben kb.35-40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk
.Krém
vaníliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanília aromát
-hagyjuk hűlni
-a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral( ha édes a tejszín nem szükséges bele a cukor )
-a zselatint elkeverjük a 1 dl langyos vízzel és a kihűlt pudingos krémhez keverjük
- jó habosra keverjük, majd apránként a két krémet ( pudingot + felvert tejszínt ) összekeverjük
-10-15 percre a hűtőbe tesszük majd
-a kihűlt tésztára kenjük
Díszítés mindenki fantáziája szerint
A tojásokat szétválasztjuk,a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és kakaóporral. A tojásfehérjéket felverjük,majd az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény hab...
Elkészítési idő: 1 óraHozzávalók: 40 dkg liszt 1 tasak sütőpor 20 dkg cukor 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor negyed teáskanál őrölt fahéj 20 dkg vaj 3 tojás 3 dl – 3,5 dl tej 30 dkg meggy, v...
Elkészítési idő: