Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Meggyes őzgerinc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Elkészítése:

A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítés:


Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)

Meggyes őzgerinc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mandulás vaniliás paleo kalács (mint a Gastroyale)
Mandulás vaniliás paleo kalács (mint a Gastroyale)

A tojásfehérjét habbá verem, hozzá keverem a xilitet, vaniliás cukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, majd a sütőporral elkevert liszteket, és mind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis túrós
Hamis túrós

-a pudingot szokásos módon megfőzzük majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt a tojások fehérjéből kemény habot verünk ,ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk -nem keverjük inkább át...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chiás-eperlekváros zab piskótatekercs by Erika Fehér
Chiás-eperlekváros zab piskótatekercs by Erika Fehér

Tészta: A zablisztet összekeverjük a tojások sárgájával, eritrit felével, sütőporral és kevés vízzel hígítjuk. Tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MÁKOS GUBA TORTA(Új)
MÁKOS GUBA TORTA(Új)

A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk