Egy nagy alma vagy két kisebb
1 db banán
100 g kölesliszt (tipp: köles+kávédaráló)
100 g rizsliszt
50 g kókuszzsír
A gyümölcsöket reszeljük le.
A kókuszzsírt és a liszteket keverjük össze, ha van késes robotgépünk, azzal nagyon gyorsan megy.
Keverjük össze a gyümölcsökkel, és tegyük hűtőbe legalább egy fél órára egy erősebb zacskóba/kinyomózsákba.
Lehet, hogy egy éjszaka sem árt neki, a rizsliszt így elveszíti a fojtósságát.
Nyomjunk babapiskóta-formákat belőle, vagy készítsünk golyókat, és lapítsuk le őket - kinek hogy tetszik.
Mehet a sütőbe 180-190 fokra kb. 20 percre.
Kellően kemény lesz ahhoz, hogy ne tudjanak nagyobb darabot leharapni, viszont ügyesen fel tudják áztatni.
Felnőtteknek isteni szegfűborssal!
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a joghurtot és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.Mossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. 2. Ezután v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót ledaráljuk, a 8 dkg étcsokit apróra vágjuk. A vajat összemorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, hozzáöntjük a tojássárgáját, majd beleszórjuk a darált mogyorót és ét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz