4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.
A tésztához a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálba szitáljuk, morzsoljuk el benne a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kb.2 dl vízben és 1 bögre tejben föltesszük ,lassú tűzön főni. Megsózzuk, vaníiliás cukrot teszünk hozzá. Figyelgetjük és ha elfővi a folyadékot akkor mindig öntünk még t...
Elkészítési idő: 1,5-2 ó Nehézség: Közepes160C / 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta: A lisztet a fahéjjal és a sütőporral keverjük egybe. A puha vajat és a porcukrot keverőtálban keverjük habosra, utána egyesével keverjük bele az egész tojásokat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű