menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
5 dkg margarin vagy vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
kb fél deci tej
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 lapot sütünk, kb. 30x20-as tepsin.

Krém:
EZ MÁR A DUPLA ADAG KRÉM!!!

20 dkg cukor
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg margarin vagy vaj






A krémhez a 20 dkg cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 5 dl tejjel. A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.
A margarint vagy vajat habosra keverjük majd a kihűlt karamellás krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel. Tetejét csoki mázzal bevonjuk, másnap szeleteljük.

Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad
Csokimáz Rita módra:
Az az igazság, hogy konkrét számokat nem tudok mondani nektek :(
Gőz fölött olvasztom meg a csokit, majd étolajjal hígítom. Csak annyira, hogy nem legyen túl sűrű. Szépen lehessen vele dolgozni. Gondolom ezzel sokat nem mondtam. Talán a palacsinta tésztához tudnám hasonlítani a sűrűségét :)
Tehát a megolvasztott csokit ha kell átszűröm - van amikor kicsit darabos.
Az előkészített tésztának a közepére öntjük a bevonónkat és szépen elkenjük. Én egy evőkanalat használok erre a célra. :)
Elsimítjuk a csokit, majd egy kicsit "megrázzuk" tálcástól :D Néha finoman odacsapkodom a tálcát a munkalaphoz :D
Várjunk 5-10 percet, majd tegyük hűtőbe.

A süteményt csokizás előtt szépen lenyomkodom egy tálca segítségével, hogy egyenletes legyen :) Sík legyen a talaj a csoki számára, így esélyesebbek leszünk a szép, sima felületre


Karamellás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Lusta túrós rétes
Lusta túrós rétes

A lisztet egy csipet sóval, a porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább csak ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás hólabda
Diétás hólabda

A tészta hozzávalóit kikeverjük, a felvert tojásfehérjét a végén forgatjuk bele, óvatosan. Gáztepsiben 2x-re sütjük meg, hogy ne legyen vastag, tűpróbáig sütjük. Krém: a lisztet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-gyümölcsös-rahátos piskóta
Diós-gyümölcsös-rahátos piskóta

A diót megpirítom és a lapítón a nyújtófával összetöröm A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk