Piskóta
9 egész tojás
9 ek porcukor
9 ek. rétesliszt
késhegynyi szódabikarbóna
Gyümölcskocsonya
2 üveg meggy
7 dl meggylé
50 gr zselatin
Krém
2 csg vaníliás pudingpor
0,5 liter tej
20 dkg cukor
25 dkg Rama
2 vaníliás cukor
Teteje
2 tojásfehérje
csipet só
20 dkg porcukor
1 kanál meggylé
A tojásfehérjét a cukorral keményre vertem gépi habverővel, majd egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan beleforgattam. A piskótatésztát kettévettem és külön sütöttem meg. A gyümölcskocsonyához 2 üveg meggyet leszűrtem és a meggyet folcpakttal kibélelt tepsibe tettem. Ugyanabba, amibe a piskótát sütöttem, hogy egyformák legyenek. 7 dl meggylében feloldottam 50 g zselatint és forrásig kevertem, majd a meggyre öntöttem és kb 2 órát állni hagytam, hogy megkössön. Közben 2 cs vaníliás pudingot 0,5 l tejben megfőztem és kihűtöttem. Egy Ramát 20 dkg porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikevertem és a főzött krémmel összekevertem. Összeállítottam a sütit: piskóta - krém - meggyzselé - krém - piskóta. A tetejére a hozzávalókat kikevertem és rásimítottam, de porcukorral meghintve is mutatós.
Kinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a kakaóporral, és hozzáadjuk a lisztet is. Összedolgozzuk a habbal és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (Szorosan egymás mellett legyenek.) Karamell réteg készítése: A karamellhez öntsük b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű