Piskóta
9 egész tojás
9 ek porcukor
9 ek. rétesliszt
késhegynyi szódabikarbóna
Gyümölcskocsonya
2 üveg meggy
7 dl meggylé
50 gr zselatin
Krém
2 csg vaníliás pudingpor
0,5 liter tej
20 dkg cukor
25 dkg Rama
2 vaníliás cukor
Teteje
2 tojásfehérje
csipet só
20 dkg porcukor
1 kanál meggylé
A tojásfehérjét a cukorral keményre vertem gépi habverővel, majd egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan beleforgattam. A piskótatésztát kettévettem és külön sütöttem meg. A gyümölcskocsonyához 2 üveg meggyet leszűrtem és a meggyet folcpakttal kibélelt tepsibe tettem. Ugyanabba, amibe a piskótát sütöttem, hogy egyformák legyenek. 7 dl meggylében feloldottam 50 g zselatint és forrásig kevertem, majd a meggyre öntöttem és kb 2 órát állni hagytam, hogy megkössön. Közben 2 cs vaníliás pudingot 0,5 l tejben megfőztem és kihűtöttem. Egy Ramát 20 dkg porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikevertem és a főzött krémmel összekevertem. Összeállítottam a sütit: piskóta - krém - meggyzselé - krém - piskóta. A tetejére a hozzávalókat kikevertem és rásimítottam, de porcukorral meghintve is mutatós.
-A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük. --Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük faka...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tetejére kerülő morzsához megolvasztjuk a vajat, majd először a zabpelyhet, majd a cukrot és a lisztet keverjük bele egy villával. 3. Betesszük a hűtőbe. 4. A tésztához a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóoz összegyúrjuk és vékonyan kibéleljük vele a kosárkákat. A kosárkák aljára rumos meggyet vagy lekvárt teszünk.. A töltelékhez a tojás fehérjéket kemény habbá ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű