Családireceptkönyv.hu

Nagymamám Pitéje


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
15 dkg zsír,
20 dkg cukor,
1-2 db tojás (attól függ mekkorák),
2 dl tejföl,
csipet só

Töltelék:

1 ü. meggy (magozott),
ízlés szerint cukor,kevés fahéj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni.
Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni.
Az egyiket kinyújtani, beleigazítani a tepsibe, megszórni zsemlemorzsával és rászórni a fahéjas-cukros meggyet.
A másik lapot is kinyújtani, betakarni vele a meggyet, villával megszurkálni és közepesen meleg sütőben megsütni. Kicsit hűlni hagyni, aztán szeletelni.
Ezzel a tészta alappal lehet készíteni nyers meggyeset is, almásat is (reszelt alma+cukor+fahéj).
A túrós tölteléke a következő:

1/2 kg túró áttörve, ízlés szerint cukor, 2 tojás sárgája elkeverni, pici van.cukor és citromhéj, 1 marék mazsola, bele a felvert fehérje és ezt simítani a lapok közé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olyan ízű és állagú, mint a "menzapite" volt az iskolában.

Nagymamám Pitéje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli
Bejgli

½ kiló lisztből, ¼ kiló vajból ,5dkg cukorból, 2 egész tojás és 3 sárgájából 3 dl hideg tejjel elkevert élesztőből , kis rummal és kis sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk. Ahá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Csokis-kókuszos piskóta
Csokis-kókuszos piskóta

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, majd tovább keverjük. Beletesszük a lisztet...

Elkészítési idő: 80perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló
Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló

A hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk